Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO| Adminstrația din Mica Romă, interesată de investiții și pentru cei mici! Prima creșă din oraș a fost dată în funcțiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adminstrația din Mica Romă, interesată de investiții și pentru cei mici! Prima creșă din oraș a fost dată în funcțiune

Blajul, care este o bijuterie atât în ceea ce privește contrucțiile, cât și din punct de vedere a curățeniei este preocupat și de noua generație,| astfel încât a inaugurat și o grădiniță.

Odată cu debutul anului şcolar 2023-2024, prima creşă din Blaj, cu o capacitate de 80 de locuri, şi-a deschis larg uşile pentru antepreşcolarii din municipiu, însoţiţi la momentul festiv de părinţi şi bunici, scrie blajinfo.ro.

Creşa funcţionează în acest an cu trei grupe mijlocii şi două grupe mari, aflate în grija a 10 educatori-puericultori. Pe lângă o asistentă medicală, personalul mai este format din personal didactic auxiliar (administrator de patrimoniu, adminidstrator financiar) şi personal nedidactic (o bucătărească, trei îngrijitoare şi o spălătoreasă).

Creşa a fost amenajată într-un spaţiu în care anterior a fost o grădiniţă. Fiind o investiție realizată şi cu ajutorul fondurilor europene, derulată prin intermediul Agenției de Dezvoltare Centru Alba, la tăierea panglicii a fost invitat, alături de primarul Gheorghe Valentin Rotar, şi directorul ADR, Simion Creţu.

Creşa a fost dată în administrarea Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj și funcționează conform metodologiei aprobate de Ministerul Educației.

Valoarea investiţiei s-a ridicat în final la aproape 4,9 milioane de lei, din care contribuția de la bugetul local a fost de aproape 2 milioane de lei.

Noua creşă nu este suficientă pentru a răspunde tuturor cererilor din acest domeniu, în condiţiile în care piața muncii din Blaj este un domeniu aflat în expansiune. Ca atare, în această toamnă vor începe lucrările la cea de-a doua creșă, cu 40 de locuri, amplasată în „Lunca Ciufudului”, lângă parcul de la intrarea în Tiur, care va fi finalizată până la finalul anului 2025, a anunţat primarul Gheorghe Valentin Rotar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea