Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Adelina Bunea, cursantă a Şcolii de Arte din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, a câştigat premiul III la Festivalul Național de Muzică Ușoară „Ritmuri în mileniul 3”

Ziarul Unirea

Publicat

în

poza-festival-grupTânăra Adelina Bunea, cursantă a Şcolii de Arte din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, a câştigat, joi, premiul III la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineri „Ritmuri în mileniul 3” de la Berzasca, judeţul Caraş-Severin.

Aflată doar la cea de-a doua prezenţă la un concurs naţional de interpretare, tânăra a reuşit să câştige voturile juriului de specialitate şi să urce pe podiumul festivalului. Adelina Bunea este elevă în clasa a X-a la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, dar şi cursantă a Şcolii de Arte din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, studiind canto – muzică uşoară cu profesoara Marinela Popa.

adelina-buneaLa acest festival concurs, judeţul Alba a fost reprezentat şi de tânăra Ana-Maria Oltean, cursantă în anul II la canto – muzică uşoară în cadru Şcolii de Arte, aceasta fiind la prima participare la un concurs naţional.

„Ne bucură acest premiu şi suntem încântaţi de modul în care cele două tinere interprete au reprezentat judeţul Alba la acest important festival naţional. Alături de numeroasele premii câştigate de cursanţii noştri în acest an, premiul de la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineri „Ritmuri în mileniul 3” este încă o recunoaştere pentru Şcoala de Arte din cadrul Centrului de Cultură „Apoza-festival-premiuugustin Bena” Alba dar şi o dovadă că în judeţul Alba există tineri extrem de talentaţi”, a spus prof. Marinela Popa, şeful Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Şcoala de Arte şi Meşteşuguri a fost înfiinţată în 1969, iar din 2007 funcţionează în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Şcoala vine în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă şi se vrea a fi o „pepinieră” de specialişti talentaţi pentru celelalte servicii.

Disciplinele din cadrul şcolii sunt: arte plastice, arte vizuale moderne, arte vizuale clasice, canto muzică populară, canto muzică uşoară, teorie şi solfegii, chitară, instrumente de suflat, instrumente cu clape, teatru, dans modern, dans de societate, dans popular, ţesături şi cusături tradiţionale, ceramică, arta lemnului, pictură religioasă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea