Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Activitățile pompierilor români, specializați în stingerea incendiilor de pădure, continuă în Grecia

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Activitățile pompierilor români, specializați în stingerea incendiilor de pădure, continuă în Grecia

În prima parte a zilei de ieri, 05 august, a avut loc ședința de lucru, la care au participat membrii Celulei de Coordonare a Ofițerilor de Legătură, conducerea modulului din România, precum și conducerea modulului din Republica Moldova.

Citește și: VIDEO | Pompierii români își încheie cu succes misiunea de stingere a incendiilor din sudul Franței

Astfel de întâlniri au loc zilnic, pentru discutarea aspectelor de interes, planificarea activităților și stabilirea misiunilor de sprijin, în funcție de nevoile identificate, precum și pentru organizarea exercițiilor de pregătire în comun menite să susțină schimbul de bune practici.

Ulterior, personalul modulelor din România și Republica Moldova a participat la o prezentare teoretică susținută de membrii Celulei de Coordonare a Ofițerilor de Legătură, în cadrul căreia au fost abordate cele mai importante aspecte privind misiunea de pre-poziționare în Republica Elenă.

De asemenea, pe parcursul zilei, pompierii salvatori români au executat misiuni de patrulare și monitorizare în două zone din Nea Makri, ce au vizat inclusiv verificarea funcționalității hidranților din regiunea respectivă, și au participat la un exercițiu în comun, pentru testarea procedurilor specifice de răspuns și identificarea aspectelor ce aduc plus valoare misiunilor de salvare.

Potrivit Hărții de Previziune a Riscului de Incendiu (civilprotection.gov.gr), pentru astăzi, 06 august, riscul de incendiu este ridicat, pentru mai multe zone situate în sudul Greciei, însă pentru regiunea în care modulul României își desfășoară activitatea nivelul de risc prognozat este unul mediu.

Informații background pre-poziționarea contingentului de pompieri români în Grecia

În perioada 01 august – 15 septembrie 2024, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă, pentru al patrulea an consecutiv, cu modulul național specializat de stins incendii de pădure, în vederea consolidării rezilienței autorităților elene în gestionarea acestui tip de risc.

Schimbarea efectivelor se va realiza în zilele de 16.08.2024 și 31.08.2024, urmând ca alte două serii a câte 40 de pompieri fiecare să înlocuiască personalul de lângă Atena.

Suplimentarea tehnicii și a personalului de intervenție va fi realizată în funcție de dinamica situațiilor înregistrate în teren, la solicitarea autorităților elene, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

5 – 11 august 2024 | Acțiunea „Speed” a polițiștilor rutieri din Alba pentru reducerea accidentelor cauzate de viteza excesivă

Bera Larisa

Publicat

în

5 – 11 august 2024 | Acțiunea „Speed” a polițiștilor rutieri din Alba pentru reducerea accidentelor cauzate de viteza excesivă În perioada 5 – 11 august 2024, conform Programului Operațiunilor Europene 2024 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), va fi desfășurată acțiunea Speed, destinată verificării respectării regimului legal de viteză și prevenirii evenimentelor rutiere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea