Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Activităţi variate în săptămâna „Şcoala Altfel” pentru copiii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Elevii cu cerințe educative speciale (CES) de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia (C.S.E.I. Alba Iulia) au parte de foarte multe activități  educative extracurriculare şi extraşcolare, având ca principal obiectiv  implicarea lor şi a cadrelor didactice  în activităţi de educaţie non-formală. În această săptămână tinerii au programate  serie de activităţi, precum ”Atelier de creație”, ”Cercul literar al copiilor” sau ” English learning can be fun!”.

Programul educațional extracurricular propus/desfășurat în această săptămână este unul variat, cuprinzând activități din mai multe domenii, oferind, atât elevilor cu dizabilități, cât și cadrelor didactice, posibilitatea de a se implica în activități pliate pe interesul  și  nevoile lor.

Toți dascălii școlii și-au ales activitățile la care au dorit să participe, dovedind încă o dată, dacă mai era nevoie, apetența pentru asemenea acțiuni, iar elevii, un uriaș potențial și o remarcabilă dorință de a se pune în valoare, de a-și valorifica ideile, de a crea și de a se implica afectiv  în toate acțiunile întreprinse.

Săptămâna a început cu ”Atelier de creație”, activitate care a  cuprins toți elevii școlii. În atelierele de lucru elevii au confecționat obiecte decorative, colaje realizate  prin diferite tehnici, s-au pictat icoane pe sticlă, realizându-se astfel, o expoziție care a încununat cu succes munca elevilor și organizatorilor.

O parte dintre elevi au optat pentru activități artistice: lecții de dans, selecții pentru trupa de dans a școlii, vizionări de teatru, scenete, selecții pentru trupa de teatru a școlii, punerea în scena a unor piese de teatru pentru copii. De asemenea, în colaborare cu  Biblioteca Județeana ”Lucian Blaga” a avut loc activitatea  ”Cercul literar al copiilor”, unde elevii claselor a VI-a și a VII-a au participat cu mult entuziasm si plăcere alaturi de cadrele didactice organizatoare.

În fiecare zi a acestei săptamâni, elevii își sporesc cunoștințele de limba engleză prin intermediul jocurilor și al atelierului creativ, acestea aducându-și  aportul semnificativ la îmbogățirea vocabularului elevilor, la crearea unui mic dialog în limba engleză între elevi și profesor, demonstrand tuturor ca ” English learning can be fun!”

Unii dintre elevii școlii împreună cu dascălii au  optat pentru activităţi în interiorul şcolii, care să îmbine divertismentul cu dezvoltarea spiritului de competiţie şi a abilităţilor elevilor,  iar  alții și-au manifestat dorința de a de a vizita instituţii publice şi de a cunoaşte activitatea angajaţilor acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii. Dragobete, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea