FOTO/Activități promovate de Asociația pentru Ecologie și Turism ,,Năsâpiște” Cugir, în cadrul proiectului ,,Rang Junior”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Asociaţia pentru Ecologie şi Turism ,,Năsâpiște” Cugir a iniţiat proiectul „Rang Junior”, un demers finanţat de către Primăria orașului Cugir, în cadrul programului de promovare a activităților destinate educării tineretului în spiritul respectului față de natură.

Proiectul se derulează pe termen de șase luni și are ca obiective pricipale organizarea unor prezentri și lecții în natură prin implicarea copiilor la activități practice şi recreative specific, în vederea asigurării unei baze de cunoștințe referitoare la conservarea biodiversității. Proiectul se derulează sub coordonarea membrilor asociaţiei ,,Năsâpiștea”: Ciucur Sînza, Faur Nicolae, Târlea Vasile Ştefan, Herlea Nicolae și  Clăpan Andrei. Potrivit prof.  Ciucur Sînza, prima acțiune a debutat printr-o drumeție, pe Cetatea ,,Singidava” Cugir, ,,pe urmele strămoşilor noştri daci”. Aici,  s-a prezentat elevilor o lecție  privind istoricul cetății locale din apropiere.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Cea de-a doua etapă s-a derulat luni, 13 august, printr-o drumeție, la Poiana cu Goruni din Vinerea. În frumosul peisaj cu arbori seculari, au fost organizate jocuri, întreceri sportive și un concurs de desene pe tema ” Un colț din natură”. Elevii au fost răsplătiţi cu o masă delicioasă asortată cu dulciuri și răcoritoare.

,,La Poiana cu goruni ne-am întâlnit cu un grup de tineri studenţi din Scoţia care au venit în România pe un proiect Erasmus, proiect ce vizează schimb de exterienţă pe teme de tradiţie populară. Elevii noştri au interacţionat cu aceştia, au cântat, au făcut schimb de adrese în vederea unei legături de prietenie. Considerăm ca această activitate este de un real folos pentru ambele grupuri de tineri”, a precizat prof. Ciucur Sînza – cadru didactic la Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir.  (C.P.)

Facebook