Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Acțiunile de prevenire a infracţiunilor de furt din locuinţe şi înşelăciunilor continuă și în 2018. Cetățenii din Galda, de vorbă cu polițiștii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Acţiunile ce vizează creşterea siguranţei şi prevenirea infracţiunilor de furt din locuinţe şi înşelăciunile sunt continuate de poliţiştii din Alba şi în anul 2018. Cetăţeni din comuna Galda de Jos au primit sfaturi de la poliţişti, pentru a nu deveni victime ale furturilor şi înşelăciunilor, comise prin diverse moduri de operare.

Azi, 4 ianuarie 2018, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galde de Jos, au desfăşurat o acţiune de informare a cetăţenilor din comuna Galda de Jos, cu privire la modalităţile concrete de prevenire a furturilor din locuinţe şi a înşelăciunilor comise prin diverse moduri de operare.

Astfel, peste 150 de persoane  au primit recomandări pentru a-şi proteja locuinţa, bunurile personale şi pentru a nu da curs solicitărilor primite prin telefon din partea unor necunoscuţi, care fie mint în legătură cu identitatea lor şi îşi atribuie calităţi false, fie fac diverse solicitări pentru servicii false.

Cetăţenilor le-au fost puse la dispoziţie materialele informativ – preventive şi li s-a recomandat să transmită şi apropiaţilor mesajele de prevenţie ale poliţiştilor.

Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi anul 2018, iar activităţile de informare a populaţie în legătură cu mijloacele de autoprotecţie recomandate, vor continua, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

Stimaţi cetăţeni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba vă recomandă:

 

  • Montaţi o încuietoare de înaltă siguranţă la intrarea în locuinţă!
  • Nu lăsaţi uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!
  • Nu primiţi în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri sau servicii!
  • Dacă primiţi un telefon de la un necunoscut care vă pretinde bani, pentru facilitarea unei intervenţii către autorităţi sau sub orice alte motive, nu daţi curs solicitării, deoarece există riscul major să fiţi victima unei înşelăciuni!
  • Dacă observaţi persoane suspecte sau sunteţi victimă a unei infracţiuni, sesizaţi Poliţia!

 [nggallery id=5089]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea