Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Acțiuni cu inima „la vedere” de Giving Tuesday, întreprinse de studenții din Liga Studenților a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liga Studenților a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pune inimă de Giving Tuesday. LSUA a sărbătorit această zi cu acțiuni dintre cele mai diverse, de la ecologizare, la vizite la centrele de copii din oraș sau pur și simplu împărțind fericire pe străzile din Cealaltă Capitală. Toate aceste acțiuni, făcute cu inima, au fost menite să încurajeze generozitatea și implicarea socială.

Un simplu act de bunătate ne răspândește rădăcinile în toate direcțiile, iar aceste rădăcini prind viață și dau naștere la noi copaci. Astfel, din 2017, în România s-a adoptat Giving Tuesday, o zi în care să sărbătorim și să încurajăm generozitatea și implicarea socială, pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor.

De aici și Giving Tuesday ce pune în valoare generozitatea oamenilor și puterea de comunicare a social media, creând o mișcare ce aduce împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate. Cu mare dăruie de sine, Liga Studenților din Alba Iulia va pune inimă și suflet de Giving Tuesday, având un program vast de activități desfășurate în inima cetății, cât și în afara ei.

Prin „Ecologizare”, eveniment care a avut loc de la ora 12 în șanțurile cetății albaiuliene, studenții vau desfășurat o acțiune benevolă de colectare a tuturor deșeurilor prin sensibilizarea trecătorilor la acțiuni ecologice și protejare a mediului ambiant. Evenimentul a fost însoțit de voie bună, glume și zâmbet din inimă!

O altă activitate organizată de LSUA, a fost vizita la Casa de tip familial „Sfânta Maria”, localizată în Ampoi 3, de la ora 16:00. Aici se află 15 copii orfani, care cu siguranță au nevoie de toată atenția noastră. La centru, voluntarii au plecat cu daruri menite pentru copii gătite; au petrecut un timp util și distractiv cu micuții de acolo; s-au organizat ateliere de creație artistică, muzică și dans. Spre sfârșitul evenimentului, copii ne-au mulțumit cu o colindă binecuvântătoare.

A treia activitate dintre cele 8, a fost vizita la Centrul Asociația „Viziunea Nevăzătorilor”, instituție înființată de soții Nicu și Maria Bolea. Aici vin zilnic la activități terapeutice și chinetoterapeutice, logopedice, copii cu diverse dizabilități cu scopul recuperării.

Acțiunea Ligii Studenților a început la ora 10:00. S-au desfășurat jocuri interactive cu copiii; sesiuni de terapie ocupațională și integrare senzorială; am discutat despre culorile fructelor și respectiv fiecare a primit fructul iubit.

Sperăm ca Giving Tuesday să devină o tradiție pentru orașul Alba Iulia, iar actele de voluntariat și generozitate să sporească vremelnic și să înnobileze sufletele cetățenilor. Noi, Liga Studenților punem inimă de 3 decembrie. Dar tu?

[nggallery id=7595]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea