Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Acţiunea “Voluntariat defrişare linia Mocăniţei!” un succes de la prima întâlnire a voluntarilor. “La Mocăniță se lucrează serios!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“Fost, văzut, plouat, plăcut! Dacă cineva mai are îndoieli, la Mocăniță se lucrează serios! “ este concluzia voluntarilor care au dat o mână de ajutor la prima întâlnire pentru defrişarea liniei Mocăniţei, după mobilizarea  pe reţeaua de socializare facebook.

Potrivit celor prezenţi în weekend-ul trecut în inima Apusenilor, s-a terminat de defrișat în totalitate porțiunea Poșaga- Sălciua. Acum se lucrează din Sălciua către Baia de Arieș și pe o scurtă porțiune între Lunca și Poșaga! Liniile lipsă vor fi înlocuite de către o echipă specializată care va începe lucrul de săptămâna aceasta, iar traversele putrede vor fi înlocuite și ele. La început cele mai afectate, apoi, pe rând tot ce e de înlocuit!

“Ca să vă faceți o idee, într-o zi bună, la defrișat, 2-3 oameni ajung să curețe linia pe o porțiune de 300-330 m!!! “, spun voluntarii care s-au implicat în acţiune.

Toate lemnele ce rezultă vor fi folosite la “alimentarea” Mocăniței, fiind depozitate în gară la Lunca Arieşului, unii copaci de pe linie ajungând și la 30 cm grosime! Gara din Lunca Arieșului e curățată și pregătită, „Mocănița” și cele 4 vagoane trebuie doar să sosească!

O parte a podului din Poșaga a fost ridicată pentru a putea trece mașinile cu lemne.  Ea va fi coborâtă și liniile înlocuite. Din aprecierile oamenilor, lipsesc aproximativ 1,2 km de linie (bucata e de 15 m), noroc că în gările de pe traseu sunt 5-6 linii, de unde aceasta poate fi demontată și relocată.

Din aprecierile investitorului , începând cu luna iulie vom putea vedea Mocănița mergând, cel puțin pe traseul Lunca Arieşului. -Sălciua!

“De gazde, ce pot să spun, foarte primitoare. Am avut parte și de un bucătar foarte priceput care ne-a încântat cu un gulaş excelent! Săptămâna viitoare mergem din nou! Cei care vor să ajute, pot găsi echipa undeva la ieşirea din Sălciua către Baia de Arieş, în fiecare zi (când nu plouă), mai puţin duminica, între orele 8 şi 17.00!” precizează Adrian Puiuleţ, organizatorul evenimentului, pentru cei care vor să se alăture echipei de voluntari.

FOTO: Adrian Puiuleţ

[nggallery id=3951]

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea