Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Acțiune informativă a polițiștilor din Alba: Tinerii au primit recomandări pentru siguranța lor, pe perioada vacanței de vară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO| Acțiune informativă a polițiștilor din Alba: Tinerii au primit recomandări pentru siguranța lor, pe perioada vacanței de vară

Poliţiştii au continuat activităţile informativ – preventive adresate tinerilor și le-au făcut recomandări pentru siguranța lor, pe perioada vacanței de vară.

Premergător vacanţei de vară, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară și cei Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au fost prezenți în unități de învățământ din județ și în spații publice frecventate de tineri și au discutat cu elevii aspecte legate de siguranța lor.

Celor mici le-au fost reamintite regulile de circulație rutieră și au aflat ce trebuie să facă pentru a nu fi victimizați din infracțiuni.

Adolescenții au fost informați în legătură cu consecințele devastatoare ale consumului de droguri, au fost sfătuiți să nu intre în vorbă cu necunoscuţii şi să nu plece nicăieri împreună cu aceştia, să nu accepte să facă parte dintr-un grup de persoane care au obiceiuri nesănătoase (consumă alcool, tutun sau droguri).

Într-o lume tot mai digitalizată, în care tehnologia acaparează din ce în ce mai multe domenii de activitate și sfere de interes, relațiile interumane ajung să depindă, intr-o mai mare măsură, de comunicarea virtuală decât de cea față în față, de aceea, tinerii au fost îndrumați să fie precauți și să nu creadă tot ceea ce află de la prietenii virtuali pe care nu îi cunosc și în viața reală.

Acțiunile informativ – preventive adresate tinerilor vor continua pe toată durata vacanței, iar polițiștii vor fi prezenți și în zonele unde vor fi organizate concerte, festivaluri, tabere, pentru a-i ajuta să învețe deprinderi care să le aducă un plus de siguranță.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba le recomandă părinților să fie cei mai buni prieteni ai copiilor lor, să le cunoască anturajul și preocupările, să știe, în permanență, unde sunt și cum își petrec timpul liber.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea