Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Acțiune de ecologizare la Teiuș: Reprezentanții instituțiilor publice, un exemplu pentru societatea contemporană. Au fost strânse, în sistem selectiv, peste 800 de kg de deșeuri

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO| Acțiune de ecologizare la Teiuș: Reprezentanții instituțiilor publice, un exemplu pentru societatea contemporană. Au fost strânse, în sistem selectiv, peste 800 de kg de deșeuri

În cadrul acțiunii „Curățăm România” angajații Primăriei Teiuș, alături de reprezentanții Prefecturii Alba, Agenției pentru Protecția Mediului Alba, Apele Române, Gărzii de Mediu Alba, au ecologizat mai multe zone ale orașului Teiuș.

Acțiunea reprezintă un semnal de alarmă în ceea ce privește atitudinea unor concetățeni „certați” cu regulile civilizației, un apel către societate înspre o atitudine activă în sancționarea celor ce aleg să nu respecte regulile societății în care conviețuim.

Ministrul Tánczos Barna a lansat la data de 4 aprilie Campania Națională „Curățăm România!” Campania s-a desfășoară până la data de 4 mai 2022, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”.

„Orice loc în care deșeurile sunt abandonate este expresia nepăsării și a rușinii. Astăzi sunt mii de localități în România, în care găsim priveliști sufocate de deșeuri. Campania «Curățăm România!» trebuie, în primul rând, să ne învețe să ne pese și să ne pună pe toți la treabă pentru a da copiilor noștri alte sate, alte comune, alte orașe! Prin această campanie, facem un apel ferm către autoritățile locale pentru că legislația spune foarte clar că salubrizarea orașelor, comunelor, este responsabilitatea lor. De aceea, dincolo de apelul la implicare, punem la dispoziția UAT-urilor și un program de finanțare pentru aceste acțiuni, cu un buget total de 20 de milioane de lei. Dacă nu gestionăm corect deșeurile, nu doar că nu vom schimba fața României pătată de acestea, însă vom pierde și economic. Dincolo de autoritățile locale, instituțiile noastre vor fi și ele implicate, de la RNP – Romsilva pentru păduri mai curate, la ANAR pentru ape asemenea, precum și GNM, care să supravegheze rezultatele”, a subliniat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos.

În scopul derulării eficiente a acestei campanii, în funcție de numărul locuitorilor, UAT-urile vor primi sume între 3.000 și 30.000 de lei.

„Prin această campanie, dăm un semnal tuturor că ne pasă de țara noastră și că ne pasă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Pe de o parte, avem de a face cu indiferența unora, iar pe de altă parte, avem de a face cu reaua intenție a altora, a celor care aruncă deșeurile în modul acesta. Totodată, venim în sprijinul UAT-urilor, astfel încât acestea să-și poată deconta parte din cheltuielile pe care le vor efectua în această perioadă de campanie și mă bucur și salut disponibilitatea și discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România, cu reprezentanții Asociației Comunelor din România, cu cei ai Asociației Orașelor din România”, a declarat Bogdan Balanișcu, secretar de stat în cadrul MMAP.

Campania se derulează cu sprijinul Asociației Comunelor din Romania (ACoR), Asociației Orașelor din România (AOR), Asociației Municipiilor din România (AMR), dar și prin implicarea Companiilor Naționale – CNAIR, CFR și a instituțiilor din subordinea/coordonarea MMAP – AFM, ANAR, RNP-Romsilva, GNM, ANPM, ARBDD.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea