Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

FOTO: Acțiune de ajutorare a persoanelor nevoiașe, ”Bucuria de Rusalii” realizată de voluntarii Parohiei Petrești I

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cu prilejul slăvitului praznic al Pogorârii Sfântului Duh, tinerii voluntari din cadrul Parohiei Ortodoxe Petrești I s-au implicat într-o acțiune de ajutorare a persoanelor nevoiașe, denumită “Bucuria de Rusalii”.

Campania a debutat în urmă cu o săptămână, când prin bunăvoința unor oameni generoși s-au pus la dispoziție sumele necesare desfășurării acestei activități. În urma acestei acțiuni, s-au identificat potențialii beneficiari și s-a constatat că un număr de 20 de familii fără posibilități au nevoie de ajutor.

Tinerii inimoși ai acestei parohii, îndrumați de preotul Marius Slevaș, s-au mobilizat pentru a întinde o mână de ajutor persoanelor cu dizabilități, bătrânilor și familiilor nevoiașe. Aceștia au distribuit pachete cu alimente de primă necesitate, lucrând pe echipe, fiecare activând într-un anumit sector.

Bucuria beneficiarilor a fost mare, voluntarii fiind primiți cu inimile deschise, fiind apreciați pentru efortul depus.

,,Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh este momentul sacru al apariției bisericii creștine în istorie. Menirea noastră este aceea de a aduce mângâiere în sufletele celor năpăstuiți. Acțiunea de astăzi se dorește a fi o întoarcere la valorile creștine: bunătate, dragoste, compasiune și ajutor. De aceea am decis să venim în întâmpinarea celor care nu au avut șansa noastră. Mă bucură faptul că tinerii și-au deschis sufletele și că au dedicat o parte din timpul lor liber acțiunilor caritabile. Ei sunt speranța zilei de mâine”, a declarat părintele Marius Slevaș.

[nggallery id=1918]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi Potrivit credinţei populare, în aceste zile, de la Înviere și până la Duminica Tomei, Raiul este deschis. Sâmbăta Luminată, zi cu mare însemnătate pentru creştinii ortodocşi. În Sâmbăta Luminată credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea