Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| A plouat cu amenzi pe străzile din Alba! Sancțiuni de peste 86.000 de lei după o acțiune a polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A plouat cu amenzi pe străzile din Alba! Sancțiuni de peste 86.000 de lei după o acțiune a polițiștilor și jandarmilor

Ieri, 8 iulie 2023, peste 230 de polițiști și jandarmi din județul Alba au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 912 persoane și au fost verificate 517 autovehicule.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Au fost constatate 262 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice și la Legea 61/1991 privind liniștea și ordinea publică, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 86.115 lei. Au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și au fost reținute 6 permise de conducere, din care unul pentru conducere sub influența substanțelor interzis și unul pentru depășirea regimului legal de viteză cu peste 50 de kilometri/oră.

Au fost efectuate 223 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat două infracțiuni.

De exemplu, în cadrul unei acțiuni care a fost organizată de Poliția Municipiului Aiud pe raza municipiului și a secției de poliție rurală arondată, polițiștii au oprit și au legitimat 191 de persoane și au verificat 55 de autovehicule.

La data de 9 iulie 2023, în jurul orei 00.00, polițiștii rutieri din Câmpeni au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Bistra, județul Alba.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul drogtest, a rezultat că era sub influența substanțelor interzise, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice, pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv.

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 9 iulie 2023, în jurul orei 04.00, pe strada Avram Iancu din Aiud, polițiștii din Aiud au depistat un bărbat de 54 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența buturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea 0,74 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea