Foto: A început Fesivalul ,,Toamna Cugireană’’

Timp de două zile, orașul de la poalele Drăganei se va afla în sărbătoare. Sub genericul ,,Mândrie și tradiție’’, până duminică se desfășoară la Cugir cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului ,,Toamna Cugireană’’, eveniment mult așteptat de localnici, dar și de oaspeți din țară și de peste hotare.

toamna cugireana007 Deschiderea oficială a manifestării a avut loc în această dimineață, de la ora 10.00, printr-o ceremonie desfăşurată pe platoul din fața primăriei. La eveniment au luat parte primarul Adrian Teban, viceprimarul Horia Rotche, consilieri locali, dar și invitați de peste hotare, precum: Petru Rotaru – primarul comunei Țipala, raionul Ialoveni din Republica Moldova și un grup de elevi însoțiți de doi profesori, din orașul german Wasserburg – Germania, localitate înfrățită cu orașul Cugir. Au luat cuvântul reprezentanții celor două localități din Cugir și Țipala.

Ca în fiecare an, în incinta Casei Orășenești de Cultură organizatorii au amenajat expoziții aparținând agenților economici care își desfășoară activitatea în orașul Cugir. Este vorba de arme și muniții aparținând celor două fabrici aflate în subordinea Companiei Naționale ROMARM, Star Transmission Cugir, Nova Group Cugir, Techno Plast Cugir, exponate de mobilă, de panificație, goblenuri și origami. În secțiunea expozițiilor de artă de la etajul clădirii au fost expuse tablouri pictate de artiști plastici din Cugir și din alte localități ale județului.

De un mare interes se bucură Târgul Meșterilor Populari, în cadrul căruia sunt expuse produse tradiționale românești, vizitatorii având prilejul să cumpere sau să admire lucrările acestora. Pe platoul din fața Casei de Cultură, cu sprijinul Cercului de teatru al Casei de Cultură se desfășoară sub genericul ,,Toamna Boboceilor’’, mai multe activități interactive cu copiii. Vom reveni. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...