FOTO: A doua zi cu scandal la sediul Finanțelor Publice din Alba Iulia. Sute de contribuabili cer explicații la somațiile de plată

Deși afară se înregistrau minus 16 grade Celsius, zeci de persoane din Alba Iulia au luat cu asalt, încă de la ora 09.00, sediul Agenției Județene a Finanțelor Publice din municipiu, revoltați că trebuie să plătească sute de lei la stat, fără să înțeleagă de ce.

Ieri, la AJF Alba au fost înregistrate peste o sută de contestații la deciziile de impunere pentru plata CASS, trimise de ANAFla circa 46.000 de contribuabili din județul nostru. Situația este similară la nivelul întregii țări, însă “scandalul” a început la Alba, întrucât este primul județ în ordine alfabetică în care s-au transmis prin poștă deciziile de impunere pentru plata CASS și somaţiile de plată.

Pensionarii și părinții copiilor vcare au primit astfel de decizii sunt cei mai revoltați. Aceștia s-au așezat la coadă la ghișeele AJF Alba să primească explicații. O parte dintre contribuabilii vizați au mers direct la conducerea instituției, care este însă neputincioasă în cazul de față. Tot ce au putut face e să primească contestațiile și să sesizeze situația la structurile superioare, însă o rezolvare se întrevede doar la Guvern, care ar putea modifica ordonanța, sau în instanță, unde cei nemulțumiți pot să ceară să li se facă dreptate.

 Scandalul a izbucnit asăzi și la Argeș, al doiliea județ în ordine alafabetică în care s-au transmis deciziile și somațiile. În zilele următoar această stare de fapt se va extinde la nivelul întregii țări, fiind vorba de sute de mii de contribuabili aflați în această situație.

UPDATE – comunicat de presă AJF Alba: 

Conducerea ANAF a transmis cǎtre unitǎțile de administrare fiscalǎ o circularǎ prin care s-a suspendat regularizarea contribuțiilor de asigurǎri sociale de sǎnǎtate pentru veniturile obținute din dobânda bonificatǎ de bǎnci, pentru alocațiile de stat pentru copii, neridicate din conturile bancare.

Precizǎm, incǎ o datǎ, cǎ obiectul impunerii nu ίl constituie alocația de stat pentru copii, ci veniturile din dobânzile bancare realizate de persoanele care nu şi-au ridicat alocațiile din conturi.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

18 Comentarii

Horea 07.01.2015 at 10:54

“… o rezolvare se întrevede doar la Guvern, care ar putea modifica ordonanța, sau în instanță, unde cei nemulțumiți pot să ceară să li se facă dreptate.”

Daca se ajunge in instanta, rezolvarea se va prelungii ca de obicei.
Cheltuielile de judecata, pentru unii, vor depasi chiar suma “datorata” pentru CASS.

ANAF 07.01.2015 at 12:10

ANAF a redactat deja un document pentru a anunta parintii copiilor ca nu trebuie sa faca aceste plati si ca actul urmeaza sa fie transmis catre familiile celor afectati de eroare.

Doar Ponta... 07.01.2015 at 10:57

va mai amintiti banner-ele cu “Doar Ponta…” si fluturasii trimisi prin posta cu Iohannis care va taia pensiile?
ar mai fi:
Doar Ponta va ia alocatiile inapoi!
Doar Ponta va ia bani pt CASS!

dand un search pe goagal cu “Doar Ponta” si selectand rezultate “imagini” va veti amuza garantat!

romanul e inventiv. a fost si va ramane. .
doar prostia unora e infinita.

Ghita 07.01.2015 at 11:04

Luati-l pe Sañedru si pe Putorina de gat, ca ei au votat “Codul fiscal”, ca Primarii, ca oricum nu au inteles ninic din el! Nici o lege nu poate avea efecte anterioare validarii ei, Codul Fiscal are, si esti obligat sa platesti 428 lei, CAS, chiar daca intr-un an ai facut doar 5 lei extra! Cautati Codul Fiscal de Constitutionalitate! In timpul lui Ceausescu te putea urmarii 1 an pentru o taxa, impozit, sau imputatie, dupa 1 an pana la 3 ani putea fii urmarit functionarul care nu a sesizat datoria, iar dupa 3 ani se stergea datoria, acum esti urmarit din 1995, deci dupa 20 de ani! Tara lui Papura Voda!

mike 07.01.2015 at 22:45

Nu inteleg cum joaca -legile – in Ro. Ori cum fiecare e dator sa plateasca taxe –bine inteles dupa criterii bine gindite — Aici in America e stabilit un plafon -nivel de trai- cine depaseste va plati un procent din valoarea depasita –se ia in calcul cheltuieli-vs -venituri– se scot din taxe investitiile– La fiecare sfirsit de an pina in luna Aprilie fiecare cetatean i-si face -incometax- venituri-cheltuieli –plateste sau va lua bani inapoi depinde de cum a mers veniturile –etc . Ma intreb –de ce asa brambureala in Ro ?? vad ca multe lucruri a-ti inprumutat din America –de ce nu a-ti inprumutat si cele bune ?? intreb pe cei de la guvern –pina cind veti mai fi- IDIOTI??? pina cind va mai bateti joc de omul de rind ?? ma tem ca daca nu va opriti din abureala mentala cineva va va turti bidoanele.

albaiulian 07.01.2015 at 11:51

Astia sunt nebuni? Trimit deciziile acum pt anul 2012 conform unei ordonante din 2013?????

Anaf! 07.01.2015 at 13:30

Cum ati ajuns la cei 700 ron lunar?
Tinand cont ca nu am avut nici un venit pe 2012?

alexandru 07.01.2015 at 13:50

erati in culmea arogantei cand se mareau sporurile la militieni, se intregeau salariile milioanelor de bugetari, se mareau pensiile. acum realizati ca voi le platiti. si deja sunteti suparati?
abia astept impozite marite pe case, terenuri si auto.impozite adevarate, nu glumele de azi.
sa vedem cetateanul mai interesat de soarta tarii.
va pup pe carduri.suntem pe crestere economica si nu cred ca ca impiedicati de 468 ron.
felicitari anaf.nici un angajat nu a pierdut timpul cu cititul somatiilor.poate va sareau cnpurile minorilor in ochi.dar probabil erati in vacanta prelungita pe care fraierii de la ghisee v-au facut-o cadou. pe banii lor.

Bula 07.01.2015 at 16:23

“… cred ca ca impiedicati …”

Degeaba, tot MILIŢIAN ai ramas!

oare 07.01.2015 at 19:06

Sa vezi cretineala ! Fara ca cineva sa fi explicat la timpul potrivit parintilor, ca pentru a primi indemnizatia de ingrijire pe timp de 2 ani a bebelusilor de catre mama, trebuie ca si tatal sa fi solicitat macar o luna de intrerupere a activitatii si tot pt ingrijirea copilului, s-a ajuns ca la cei care nu au facut acest lucru sa li se ceara sa dea inapoi indemnizatia pe o luna. Adica acea luna pentru care mama sa nu fi indeplinit cei 2 ani, iar tatal sa fi intrerupt si el activitatea pt. o luna ? Pai bine MAI FUNCTIONARASI DE RAHAT, SAU MINISTRII DE DOI LEI, DACA EXISTA O ASTFEL DE PREVEDERE SAU DACA NU CUMVA EA A APARUT ABEA ACUM SI DACA STIATI DE EA SI NU ATI INFORMAT BENEFICIARII, DE CE NU PLATITI VOI DIFERENTA PE CARE ACUM O EXECUTATI ? FAC APEL LA TOTI CEI AFECTATI, SA DATI IN JUDECATA INSTITUIA CARE VA CERE ACEASTA PLATA, CERIND SA FIE DEPISTATI DERBEDEII CARE SUNT DIRECT RASPUNZATORI DE NEINFORMARE SAU DELASARE, CA SI DAREA LOR AFARA DIN SERVICIU, DACA SE VA DOVEDI CINE E VINOVAT. tara asta devine de rahat pt ca e condusa de incompetenti care se dau rotunzi cu studii in strainatate facute la mari universitati si de unde ies pe banda cretini de doi lei.

Violetta 07.01.2015 at 21:39

Daca sunt din Vidra unde depun contestatia?Va rog sa-mi spuneti daca stiti .

Bebe 08.01.2015 at 11:43

Serviciul Fiscal Orăşenesc Cîmpeni – Orş. Cîmpeni. Str. Avram Iancu Nr. 1

reptila 08.01.2015 at 9:00

kjhgfds

albaiulian 08.01.2015 at 9:44

daca tot nu sunt in stare sa faca legi ca lumea de ce nu plagiaza codul fiscal de la altii . La noi prostii cu bani ajung in functii in care nu fac fata de aia se intampla lucrurile astea INCOMPETENTA ajunsa la varf “emana” legi de rahat .Asa e in Romania,la noi ca la nimeni.

iulia 08.01.2015 at 9:49

La ANAF totul e ANAF-ODA! A cui e vina? de ce nu suntem in stare sa dam legi clare si aplicabile?

Take 08.01.2015 at 11:36

unde pot fi trimise contestatiile (cu posta)? la Alba? la Brasov? prefer sa trimit cu posta decat sa stau la rand la ANAF. se poate?

Mihai 08.01.2015 at 12:52

La Brasov nu are rost sa le trimiti pentru ca nu le pot procesa. Tocmai ce am fost si am intrebat la ANAF Brasov (incepand cu anul trecut am buletin de Brasov, pana atunci am avut buletin de Alba). Si cum bineinteles ca lucrurile se misca greu la noi in tara, cei de la ANAF nu mi-au actualizat dosarul, astfel incat, in baza lor de date figurez cu buletinul vechi. Prin urmare nu am putut rezolva nimic si trebuie sa vin in Alba, unde, de altfel am si primit decizia.

Violetta 08.01.2015 at 13:00

Multumesc ,Bebe.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...