Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: A doua zi cu scandal la sediul Finanțelor Publice din Alba Iulia. Sute de contribuabili cer explicații la somațiile de plată

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deși afară se înregistrau minus 16 grade Celsius, zeci de persoane din Alba Iulia au luat cu asalt, încă de la ora 09.00, sediul Agenției Județene a Finanțelor Publice din municipiu, revoltați că trebuie să plătească sute de lei la stat, fără să înțeleagă de ce.

Ieri, la AJF Alba au fost înregistrate peste o sută de contestații la deciziile de impunere pentru plata CASS, trimise de ANAFla circa 46.000 de contribuabili din județul nostru. Situația este similară la nivelul întregii țări, însă “scandalul” a început la Alba, întrucât este primul județ în ordine alfabetică în care s-au transmis prin poștă deciziile de impunere pentru plata CASS și somaţiile de plată.

Pensionarii și părinții copiilor vcare au primit astfel de decizii sunt cei mai revoltați. Aceștia s-au așezat la coadă la ghișeele AJF Alba să primească explicații. O parte dintre contribuabilii vizați au mers direct la conducerea instituției, care este însă neputincioasă în cazul de față. Tot ce au putut face e să primească contestațiile și să sesizeze situația la structurile superioare, însă o rezolvare se întrevede doar la Guvern, care ar putea modifica ordonanța, sau în instanță, unde cei nemulțumiți pot să ceară să li se facă dreptate.

 Scandalul a izbucnit asăzi și la Argeș, al doiliea județ în ordine alafabetică în care s-au transmis deciziile și somațiile. În zilele următoar această stare de fapt se va extinde la nivelul întregii țări, fiind vorba de sute de mii de contribuabili aflați în această situație.

UPDATE – comunicat de presă AJF Alba: 

Conducerea ANAF a transmis cǎtre unitǎțile de administrare fiscalǎ o circularǎ prin care s-a suspendat regularizarea contribuțiilor de asigurǎri sociale de sǎnǎtate pentru veniturile obținute din dobânda bonificatǎ de bǎnci, pentru alocațiile de stat pentru copii, neridicate din conturile bancare.

Precizǎm, incǎ o datǎ, cǎ obiectul impunerii nu ίl constituie alocația de stat pentru copii, ci veniturile din dobânzile bancare realizate de persoanele care nu şi-au ridicat alocațiile din conturi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea