FOTO VIDEO| 95 de kilograme de cannabis și peste 160 000 de lei, DESCOPERITE de către polițiști, cu ajutorul BCCO Alba. Au fost efectuate 19 percheziții domiciliare

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Polițiștii din Alba Iulia au sărit în ajutorul colegiilor lor din Târgul Mureș unde, împreună cu ei și cu efective din Cluj, au efectuat 19 percheziții domiciliare într-un caz de trafic de droguri.

La data de 22 septembrie, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. din Târgu Mureş, au efectuat 19 percheziții domiciliare, în judeţele Mureş şi Cluj, într-un caz de trafic de droguri de risc şi mare risc şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi înființat mai multe culturi de cannabis, atât indoor, cât și outdoor. De asemenea, ar fi comercializat droguri de risc și de mare risc către mai multe persoane.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite culturi outdoor de cannabis, constituite din 14 plante, cântărind aproximativ 95 de kg și au fost ridicate instalații necesare creșterii și îngrijirii plantelor, sisteme informatice precum și 16.350 de lei şi 315 euro.

Ieri, 22 septembrie, 8 persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi de mare risc au fost reţinute pentru 24 de ore.

Astăzi, 6 persoane au fost prezentate instanţei, în vederea dispunerii măsurilor legale, iar celelalte două sunt cercetate sub control judiciar.

Poliţiştii și procurorii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc fără drept, cultivarea și deținerea de droguri de risc și mare risc fără drept şi constituirea unui grup infracțional organizat.

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La percheziţii au participat şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Cluj-Napoca şi Alba Iulia, jandarmi din Mureş şi Cluj, precum şi un echipaj canin de la Aeroportul Cluj-Napoca – Sectorul Poliției de Frontieră.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419