Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: 82 de arbori vor spori capacitatea „fabricii de oxigen” a municipiului Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Achiziţionarea acestora şi operaţiunile de plantare  se ridică la suma de peste 120.000 de lei

Peste 80 de arbori ornamentali vor fi plantaţi în perioada următoare pe raza municipiului Alba Iulia. Administraţia locală continuă acţiunea de înverzire a oraşului demarată în urmă cu doi ani de zile, prin plantarea acestora în zonele Cetate şi Centru. Arborii sunt achiziţionaţi din Ungaria iar costul investiţiei este de 123. 765 de lei, cu tot cu TVA. Preţul include de asemenea transportul dar şi operaţiunile de plantare. Firmele care se ocupă de operaţiunile de plantare a pomilor sunt Salprest şi Luxor, responsabile de contract pe loturile respective.   

Este vorba despre optzeci şi doi de arbori, în principal din specia tilia americană, dar şi acer platanoides, care vin să ofere albaiulienilor doza necesară de oxigen. Treizeci de copaci sunt pregătiţi să fie plantaţi în zona Cetate, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, în Parcul Unirii şi în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Restul copacilor vor fi plantaţi în zona Centru, în Parcul Caragiale, în zona Casei de Cultură a Studenţilor, acolo unde au fost tăiaţi arborii mai bătrâni şi periculoşi, şi pe străzile Octavian Goga şi Nicolae Bălcescu.

„Anii trecuţi au fost plantaţi mai mulţi pomi în zona Cetate, iar acum se insistă în zona Centru pentru a ajunge la un număr satisfăcător şi aici”, ne-a declarat reprezentantul primăriei, Mihai Coşer.

Marţi, 22 octombrie,  personalul firmelor Salprest şi Luxor se afla deja pe teren. Au fost săpate şi îngrădite gropile unde urmează să fie plantaţi pomii.

Menţionăm că, în ultimii doi ani municipiul Alba Iulia a fost înverzit cu plantarea a peste 600 de arbori.

[nggallery id=501]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor Două tulnicărese din Apuseni, Crinela Narița și Geanina Onețiu, au oferit sâmbătă, 20 aprilie, un moment artistic special, în cadrul unui eveniment din seria inițiativelor europarlamentarului Victor Negrescu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea