FOTO| 31 august: Exponatul lunii la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Furca de tors de pe Valea Sebeșului – unealtă şi simbol

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Marți, 1 septembrie 2020, ora 11:00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii septembrie: Furca de tors de pe Valea Sebeșului – unealtă şi simbol.

Numeroasele obiecte din lemn de mici dimensiuni ilustreazǎ atât talentul meșterelor care le-au realizat, cât şi diversitatea ocupaţiilor cărora le sunt destinate. Cele mai multe sunt uneltele folosite în industria casnicǎ textilǎ, cum ar fi diversele tipuri de furci de tors, întinzătoarele de pânză, pieptenii pentru cânepă şi lână, pristinele pentru fuse.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Furcile de tors, erau confecționate vara la munte de către ciobani, și predate persoanelor iubite toamna odată cu coborâtul turmelor. Executate întotdeauna cu o motivație afectivă, ele erau destinate de cele mai multe ori iubitelor și logodnicelor.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Direcția Județeană pentru Cultură Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419