Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: 300 de tineri din Alba îşi vor dezvolta abilităţile profesionale în cadrul proiectului „D.E.M.A.R.E.Z.”, prin metode de învăţare non-formale

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grupul informal „Concordia –CICOC”, format din zece tineri voluntari din Alba şi-a lansat marţi, 12 noiembrie, la Palatul Apor,  proiectul „D.E.M.A.R.E.Z. drumul spre succes!”. Proiectul şi-a propus dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale şi socio-profesionale a peste 300 de tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani din Alba. La final, participanţii  vor primi certificate YouthPass, recunoscute pe plan internațional, prin intermediul cărora le vor fi recunoscute meritele și le vor fi apreciate și recompensate eforturile depuse pe parcursul implementării proiectului.

Intitulat pe larg Dorinţă, Energie, Motivaţie, Ambiţie, Rezultat, Entuziasm, Zâmbet…drumul spre succes! proiectul este elaborat în cadrul Programului Tineret în Acţiune, Sub-acţiunea 1.2. Iniţiative ale tinerilor şi  îşi propune dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale şi socio-profesionale în rândul tinerilor, prin educaţie non-formală şi promovarea activităţilor de voluntariat.

În cadrul evenimentului de lansare, au luat cuvântul persoane dedicate dezvoltării tinerilor, precum prof. univ. dr. Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, lect. univ. dr. Larisa Dragolea, directorul Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității (CICOC UAB), Anca Tabără, președinta Centrului Județean de Voluntariat Alba, Cristian Fleșeru, reprezentant al Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (ALUMNI UAB) și Janeta Lăpăduș, președinta Ligii Studenților din cadrul aceleiași instituții. Pe lângă aceștia, tinerii din grupul informal creat se bucură în implementarea proiectului de sprijinului Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia.

Activitățile proiectului „D.E.M.A.R.E.Z. drumul spre succes!” includ: o campanie de conștientizare a tinerilor din licee și universități cu privire la rolul culturii antreprenoriale în societatea actuală, al educației non-formale și al activităților de voluntariat în deprinderea de cunoștințe și experiențe în domeniul antreprenoriatului (Caravana tinerilor activi și implicați); ateliere de lucru ce vizează dezvoltarea abilităților de comunicare, inter-relaționare, improvizație și creativitate, leadership, inteligență emoțională și branding personal (Comportament, valori și atitudini în context antreprenorial; Branding personal, comunicare și leadership; Dezvoltare personală prin inteligență emoțională, creativitate și improvizație).

De asemenea, în cadrul proiectului, prin intermediul seminarului interactiv „Know-how: pe drumul către succes”, tinerii din grupul țintă vor putea interacționa cu profesioniști consacrați în mediul de afaceri, prin intermediul unor metode non-formale de educație. Mai mult, membrii echipei de implementare își propun să faciliteze tranziția de la școală la piața muncii și să încurajeze tinerii în a-și pune în aplicare ideile de afaceri. Pentru aceasta, în cadrul proiectului se vor crea două baze de date, menite să servească acestui scop: baza de date „Business-Angels” va conține informații referitoare la posibile persoane dispuse să investească în idei de afaceri inovative și creative, care provin din rândul tinerilor, în timp ce baza de date „Tineri – viitori antreprenori” va furniza celor interesați date cu privire la tinerii care doresc ca în viitorul apropiat să demareze o afacere.

În urma implementării atelierelor de lucru mai sus menționate, este vizată efectuarea unei cercetări online, la nivel național, scopul său fiind acela de a identifica opinia tinerilor cu privire la necesitatea complementarității educației non-formale cu cea formală în scopul dobândirii abilităților antreprenoriale. De asemenea, între activitățile proiectului se numără înființarea unei organizații non-guvernamentale care să desfășoare, în viitor, activități destinate dezvoltării personale și profesionale a tinerilor și, totodată, elaborarea unui ghid care se va concretiza într-o pledoarie pentru activitățile de voluntariat și va conține atât elemente necesare dezvoltării viitorilor mici antreprenori, cât și elemente cu privire la importanța complementarității educației non-formale cu educație formală.

Întrucât promovează explicit, alături de educația non-formală, voluntariatul, membrii echipei de implementare vor organiza un seminar interactiv (Tineri – pentru tineri, prin tineri: despre voluntariat și impactul său asupra dezvoltării individuale) dedicat exprimării opiniei libere cu privire la importanța implicării în activități extra-curriculare pentru o dezvoltare armonioasă.

Membrii echipei de implementare vor primi, la finalizarea proiectului, un certificat YouthPass, recunoscut pe plan internațional, prin intermediul căruia le vor fi recunoscute meritele și le vor fi apreciate și recompensate eforturile depuse pe parcursul implementării proiectului.

Sursa foto: facebook (Mădălin Ordean).

[nggallery id=648]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea