Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. 20 de persoane au alergat de la Aiud la Alba Iulia de Ziua Națională, la inițiativa lui Levente Polgar, etnic maghiar, pentru a promova armonia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În jur de 20 de persoane au alergat 33 de kilometri pentru a sărbători Ziua Națională la Alba Iulia, la inițiativa lui Levente Polgar, cetățean român de origine maghiară care promovează armonia între etnici. Pe traseu, ei au fluturat drapelul tricolor.

După ce au ajuns la Alba Iulia, Levente Polgar, care a avut această inițiativă, a ținut un discurs în fața Sălii Unirii, locul unde s-a semnat Actul de Unire, îndemnând la pace și armonie între etnii.

Levente Polgar, care a rămas fără o mână, de la vârsta de șase ani, a declarat   că alergătorii nu au întâmpinat probleme pe traseu.

”Am avut parte de un traseu minunat, de mult bun simț din partea șoferilor din trafic. Nu am întâmpinat probleme și astăzi, de 1 Decembrie, voi încuraja pacea între etnii. Îmi doresc, cum sărbătoresc eu Ziua Națională a României, ca și celelalte etnii să își poată serba în voie și în pace și armonie ziua lor. E un îndemn către pace, conviețuire și un semn de respect reciproc. Port cu mândrie tricolorul și am declarat de la început că acești 33 de kilometri anual îi dedic militarilor căzuți în teatrele de operațiuni. Cu toată simpatia le declar tot respectul meu”, a spus Levente, la sosirea în Alba Iulia.

Acesta a adăugat că inițiativa de a alerga de la Aiud la Alba Iulia a fost făcută publică, pentru a i se alătura și alții, iar în final au fost în jur de 20 de persoane care au făcut tot traseul.  

”Am respect față de țara pentru care trăiesc, îmi arăt sentimentul de dragoste față de semenii cu care conviețuiesc zi de zi. Eu fiind de etnie maghiară, merg pe stradă și vorbesc limba aceasta, trăim în armonie. Voi transmite de pe treptele Sălii Unirii sentimente de dragoste, conviețuire pașnică, în armonie, de încurajare. Să începem să coasem rana care a fost cândva. Acum ar trebui să ne uităm spre viitor, să nu ne mai uităm spre trecut, să trăim prezentul și să ne uităm spre viitor”, a spus Levente.

Unul dintre cei care i s-a alăturat este Iancu Avram, din Petroșani, un cunoscut sportiv care străbătut Dunărea înot.

”Am înotat tot cursul Dunării, 2.860 de kilometri, iar acum mă bucur alături de întreaga națiune, de Ziua Națională. Am alergat la inițiativa lui Levente, inițiativă pe care o laud și o  apreciez foarte mult. Am alergat cu drapelul. Dacă un român de etnie maghiară a venit cu această idee mi s-a părut extraordinar și am zis să mă alături”, a spus Iancu Avram.

Levente Polgar este un sportiv cunoscut din judeţul Alba, care a participat la multe curse de cel puţin 100 de kilometri, iar în urmă cu un an a alergat de la Vama Jimbolia, la Vama Veche, pentru a strânge fonduri pentru copiii bolnavi de cancer. Traseul l-a finalizat în două săptămâni.

La vârsta de şase ani, Levente Polgar a fost lovit de un tren în gara Aiudului, moment în care şi-a pierdut şi o mână.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea