Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: 126 de femei de etnie romă şi-au găsit un loc de muncă prin proiectul „Fem.RRom”

Alexandra Mates

Publicat

în

După mai bine de trei ani de la debut, proiectul „Fem.RRom” a ajuns la final. Prin intermediul acestuia, femeile de etnie romă au avut posibilitatea de a se pregăti în mai multe meserii şi, cel mai important, să se încadreze pe piaţa muncii.

Obiectivul general al proiectului a constat în promovarea şi susţinerea creării de noi locuri de muncă în coopertaivele pentru femei de etnie romă, prin creşterea ratei de ocupare a acestora, sporirea gradului lor de calificare şi a posibilităţilor de angajare.

La conferinţa de final a proiectului au fost prezenţi partenerii implicaţi în activităţile derulate dar şi Ştefania Andreescu, managerul proiectului, din partea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Au fost implicate în proiect trei regiuni din ţară, Centru (judeţul Alba), Nord-Vest (judeţul Bihor) şi Sud-Vest (judeţul Gorj) şi au beneficiat de servicii de consiliere şi orientare un număr de 1.000 de femei de etnie romă.

În Alba, prin atelierul One Stop din Alba Iulia, 330 de femei au fost consiliate şi orientate pe piaţa muncii, un număr de 168 de femei au fost instruite şi certificate în meserii precum florar-decorator, lucrător în pensiuni turistice şi croitor, iar alte 50 în dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi IT.

De asemenea, au fost înfiinţate 2 cooperative în Alba, din totalul de 5 în cele trei regiuni implicate, iar aici au fost angajate 80 de femei de etnie romă. Alte 46 de beneficiare ale proiectului şi-au găsit un loc de muncă în firme de profil.

Partenerii proiectului sunt din România, Grecia şi Portugalia. Pentru judeţul Alba, s-a ocupat direct de implementare Asociaţia Pakiv România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea