Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: 126 de femei de etnie romă şi-au găsit un loc de muncă prin proiectul „Fem.RRom”

Alexandra Mates

Publicat

în

După mai bine de trei ani de la debut, proiectul „Fem.RRom” a ajuns la final. Prin intermediul acestuia, femeile de etnie romă au avut posibilitatea de a se pregăti în mai multe meserii şi, cel mai important, să se încadreze pe piaţa muncii.

Obiectivul general al proiectului a constat în promovarea şi susţinerea creării de noi locuri de muncă în coopertaivele pentru femei de etnie romă, prin creşterea ratei de ocupare a acestora, sporirea gradului lor de calificare şi a posibilităţilor de angajare.

La conferinţa de final a proiectului au fost prezenţi partenerii implicaţi în activităţile derulate dar şi Ştefania Andreescu, managerul proiectului, din partea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Au fost implicate în proiect trei regiuni din ţară, Centru (judeţul Alba), Nord-Vest (judeţul Bihor) şi Sud-Vest (judeţul Gorj) şi au beneficiat de servicii de consiliere şi orientare un număr de 1.000 de femei de etnie romă.

În Alba, prin atelierul One Stop din Alba Iulia, 330 de femei au fost consiliate şi orientate pe piaţa muncii, un număr de 168 de femei au fost instruite şi certificate în meserii precum florar-decorator, lucrător în pensiuni turistice şi croitor, iar alte 50 în dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi IT.

De asemenea, au fost înfiinţate 2 cooperative în Alba, din totalul de 5 în cele trei regiuni implicate, iar aici au fost angajate 80 de femei de etnie romă. Alte 46 de beneficiare ale proiectului şi-au găsit un loc de muncă în firme de profil.

Partenerii proiectului sunt din România, Grecia şi Portugalia. Pentru judeţul Alba, s-a ocupat direct de implementare Asociaţia Pakiv România.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

2-3 decembrie: COD GALBEN de vânt puternic în Alba și alte județe din țară. Rafale de peste 90…100 km/h

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANM a emis o atenționare cod galben de vânt puternic valabilă în Alba și alte județe din țară, în intervalul 2 decembrie, ora 12.00 – 3 decembrie, ora 03.00.

Citește și: Cum va fi VREMEA în weekend: Un val de ploi și ninsori lovește România, duminică. Neobișnuit de cald sâmbătă

Vântul va avea intensificări în Banat și în Crișana, cu viteze în general de 55…65 km/h. În Carpații Occidentali și Meridionali, iar seara și noaptea și în Carpații Orientali vor fi rafale de 60…80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…100 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, vor fi pe arii mai restrânse și în restul teritoriului, informează ANM.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare