Fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, premiat de societatea civilă: Obiectivul meu principal, să mă întorc la echipa mea

Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia, comisarul șef Traian Berbeceanu, a fost premiat, sâmbătă, de societatea civilă, la Deva, ca o recunoaștere a meritelor sale în ceea ce privește lupta împotriva infracționalității din România.

Traian BerbeceanuLa evenimentul desfășurat în cadrul campaniei ‘Premianții fără premii’ au luat parte peste 200 de persoane, inclusiv colegi de-ai polițistului, dar și Marian Godină, polițistul brașovean cunoscut pentru cărțile sale.

ELIT

Comisarul șef Berbeceanu a dedicat premiul colegilor săi, afirmând, totodată, că aprecierea venită din partea societății civile reprezintă cel mai important lucru din cariera sa.

‘Înseamnă, în mod categoric, cel mai important premiu pe care l-am primit în cariera mea de polițist și, așa cum am mai spus, consider că este acordat structurii pe care am condus-o, tuturor colegilor mei care au făcut tot ceea ce a trebuit să facă ca niște polițiști adevărați’, a declarat, pentru AGERPRES, comisarul șef Berbeceanu.

Mihail David - 2020

Momentul festiv a avut loc la numai o săptămână după ce polițistul a câștigat un proces complex ce i-a fost intentat de procurorii DIICOT Alba, care îl acuzau de sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au stabilit însă că Berbeceanu este nevinovat și i-au condamnat la închisoare cu executare pe acuzatorii acestuia — fostul procuror șef al DIICOT Alba, un alt procuror și un polițist — pentru ar fi săvârșit mai multe nereguli în anchetarea comisarului șef.

‘Trebuie să avem încredere cu toții încredere în poliție, în instituțiile statului — în mod deosebit, să susținem instituțiile statului, și eu sunt convins că lucrurile vor merge spre bine, în mod categoric’, a menționat Berbeceanu.

Polițistul a mai a spus că își dorește să revină în cadrul structurii BCCO din care a făcut parte până în urmă cu doi ani, când a început ancheta în dosarul său. ‘În mod categoric, a fost și este obiectivul meu principal, să mă întorc la locul meu de muncă, la echipa mea, și să luăm lucrurile de acolo de unde au fost oprite’, a adăugat comisarul șef.

La rândul său, polițistul Marian Godină a afirmat că îl apreciază pe comisarul șef Traian Berbeceanu, motiv pentru care a și venit din Brașov până la Deva, precizând că premierea unui polițist de către societatea civilă reprezintă ‘cel mai prețios semn de recunoaștere pe care îl poate primi un polițist în cariera sa’.

Campania civică ‘Premianții fără premii’ este organizată în fiecare sâmbătă de societatea civilă din Deva pentru a-i recompensa simbolic pe oamenii de valoare ai României. În cele 105 ediții ale campaniei au fost aduși în fața cetățenilor oameni din toate categoriile profesionale, de la creatori de costume populare, până la artiști recunoscuți ai României, inventatori sau voluntari implicați în diverse proiecte sociale.

‘Premianții’ sunt recompensați doar cu o diplomă semnată de către cei prezenți la eveniment, un buchet de flori în culorile naționale și o insignă.

Sursa Agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

14 Comentarii

loaza 10 iulie 2016 at 3:20

Dragă fostule…! Nu te îndrăgosti de trecut că ai să rămâi pe peron, când viitorul a plecat deja. Poți să te îmbeți cu foști colegi sau vise frumoase oricât dorești, dar tu la fosta ta echipă….NICIODATĂ!Pentru că deja pe vreo câțiva le-a expirat papagalul de bețivi pe rețele, vreo alți câțiva nu te vor, şi apoi sunt acele convorbiri înregistrate de tine fără acordul acelor părți ! Wagner audio !!! Tic Tac !!!

mihai 10 iulie 2016 at 8:06

Loaza?
Esti precum numele….
Ai pierdut ocazia sa taci…

loaza 10 iulie 2016 at 9:35

Dragă Mihai, recunosc că am vrut să se ridice goaza când am tastat loaza, dar m-am abținut.Am avut ocazia să tac, ai dreptate.Dar acei indivizi ( probabil tu ești unul dintre ei ) nu au fost profesioniști corecți.Introducea persoane ( cică suspecte ! ) în unele dosare….doar aşa, ca să afle ce discutau la telefon, cu cine se întâlneau, ce afaceri mai aveau în derulare, că poate-poate găseau ceva şi se AUTOSESIZAU !!! Ăștia ( nu aceștia) nu pot fi considerați profesioniști. Au abuzat de pozițiile lor. Crede-mă, cunosc….

Arici Pogonici 10 iulie 2016 at 13:55

Uite așa se fabrică dosare și la cei care chiar merită ,cioclul de la cimitirul municipal , nici chiar batalul nu a îndrăznit să deranjeze aministratorul cetății…. ca să nu mai vorbim de contele pomponio care a compromis toate instituțiile caroline fundamentate pe cele trei fortificații…iclusiv ograda de apel …

Horea 10 iulie 2016 at 14:16

Eu unul nu mai stiu ce sa cred referitor la acest, atat de discutat si analizat, BERBECEANU.

Cand e vinovat, cand nu-i! Si asta de cativa ani.

axinte 10 iulie 2016 at 20:31

…@ loaza,
…pare-se ca asa stau lucrurile de fiecare data, …in iluzia noastra de fosti,…subscriu,…

loaza 10 iulie 2016 at 23:24

Dragă Axinte ! Absolut nici o iluzie ! Dacă te referi la foști….în iluzia voastră, atunci vă înțeleg pe deplin.Fapte comise, unele greșeli, iar unele abuzuri ( adică ilegalități ! ) au determinat ca aceste persoane să fie cercetate, nu e subiectul doar acest visător ( ci şi alți foști lucrători de acolo ).Dacă era complet polițist-om-profesionist desăvârșit cu adevărul curat în brațe, îl susțineam în nevinovăția lui şi la poarta Raiului ! Dar aşa… să avem pardon !

gheo 11 iulie 2016 at 1:28

loaza cam mirosi a infractor.

loaza 11 iulie 2016 at 8:31

Dragă Gheo ! Probabil sună mai frumos dacă e căzut ,,haşul„, ar fi ceva de senzație să îmi fie asociat caracterul meu cu al vostru , adică de infractori ! Probabil că prezumția de nevinovăție există şi aici, dar vor urma alte dosare-procese pentru el ( poate cu tine inclus ), tot nu se va termina până nu va exista o judecată dreaptă cu o condamnare pe măsură.Să ai spor .

iudit 11 iulie 2016 at 9:51

D-nule Berbeceanu sunteti un exemplu de urmat, un om cu coloana vertebrala, nu prea gasesti asa ceva, doar in randul tinerilor.Succes pe mai departe

axinte 11 iulie 2016 at 21:58

@ iudit,
…no , apai intreb si eu?…pe unde mai departe,…poate, poate totusi o sa-mi raspundeti,…incotro Domnule ex comisar,…

unu altu 11 iulie 2016 at 23:47

@axinte
‘În mod categoric, a fost și este obiectivul meu principal, să mă întorc la locul meu de muncă, la echipa mea, și să luăm lucrurile de acolo de unde au fost oprite’.
Ce nu-i clar aici?

patriarhul daniel 12 iulie 2016 at 10:41

cred ca asta e mai bandit ca mine

Cler 13 iulie 2016 at 16:00

Respect si numai bine .

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...