Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Fostul proprietar al ALBALACT se lansează într-o nouă afacere. Investiţie de peste 5 milioane de lei în acţiunile Domeniilor Boieru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul proprietar al Albalact, Raul Ciurtin, a decis să investească într-o nouă afacere, cumpărând jumătate din acțiunile producătorului de vin Domeniile Boieru, cu peste 5,4 milioane de lei (1,2 milioane euro).

Odată cu intrarea în acționariatul producătorului de vin, Ciurtin s-a angajat să verse anul viitor încă 1,7 milioane lei, pentru finanțarea producției și investiții, conform datelor publicate în Monitorul Oficial.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În portofoliul producătorului de vin, care lucrează tot în județul Alba, unde Ciurtin a condus Albalact, sunt branduri precum Cardinal Pinot Gris, Cardinal Sauvignon Blanc, Domeniile Boieru Chardonnay, Domeniile Boieru Dry Muscat.

În 2015, firma, cu 18 angajați, a înregistrat un profit net de 149.583 lei la afaceri de 3,1 milioane lei.

Ciurtin a intrat în acționariatul companiei prin firma Crisware Holdings. Restul de 50% din acțiunile producătorului de vin îi aparțin antreprenorului Florin Dănoaie. În baza unui acord încheiat în ianuarie anul trecut, Ciurtin a cedat Albalact francezilor de la Lactalis. Lactalis comercializează produse lactate sub brandurile Zuzu, Fulga, Rarăul, Albalact și Poiana Florilor.

La momentul cedării Albalact, Raul Ciurtin declara pentru Profit.ro: “Era momentul. Cu laptele am terminat! Nu știu ce o să fac după, pentru că nu m-am gândit. Nu am făcut acest lucru (vânzarea – n.r.) pentru că voiam să mă apuc neapărat de altceva, ci pentru că era momentul, din punctul meu de vedere. Nu am avut neapărat o strategie ca la un moment dat să fac acest lucru (vânzarea – n.r.), doar că așa s-au nimerit lucrurile”, a spus atunci Raul Ciurtin pentru Profit.ro.

Sursa: profit.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea