Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fostul primar și directorul economic de la Primăria Vințu de Jos, salvați de dosarul penal de prescripția răspunderii. Au fost obligați la plata cheltuielilor

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul primar și directorul economic de la Primăria Vințu de Jos, salvați de dosarul penal de prescripția răspunderii. Au fost obligați la plata cheltuielilor

Fostul primar al comunei Vințu de Jos și directorul economic al Primăriei, au fost salvați de dosarul penal, de prescripția răspunderii, astfel, Judecătoria Alba Iulia i-a obligat la plata cheltuielilor.

Cei doi sunt acuzaţi de delapidare prin producerea unui prejudiciu în bugetul comunei Vinţu de Jos de peste 30.000 de lei.

Cum s-au petrecut faptele

”În cursul anului 2012, în calitate de primar al comunei Vinţu de Jos din județul Alba la data comiterii faptelor, inculpatul V. G. şi-a însuşit, în interesul său, sumele de 3.000 lei şi 3.000 lei oferite cu titlu de sponsorizare pentru evenimente socio-culturale organizate de primărie de către două societăţi comerciale în baza a două contracte de sponsorizare şi a chitanţelor aferente, cauzând persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos un prejudiciu în cuantum total de 6.000 lei.

În perioada 2012 – 2014, inculpatul V. G a semnat în calitate de primar cinci contracte de sponsorizare încheiate între Primăria Comunei Vinţu de Jos şi o societate comercială, în baza cărora inculpatul G.V.N., în calitate de director economic, şi-a însuşit fără drept suma de 18.000 lei, participând la cauzarea persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos a unui prejudiciu în cuantum de 18.000 lei”, se afirmă în rechizitoriul Parchetului.

În continuare, în rechizitroiu se susţine că, în perioada 2012 – 2014, în calitate de director economic în cadrul Primăriei Vinţu de Jos, inculpatul G. V. N. şi-a însuşit, în interesul său, suma de 18.000 lei oferită cu titlu de sponsorizare de către o societate comercială în baza a cinci contracte de sponsorizare, completând olograf contractele şi semnând chitanţele aferente acestor contracte.

De asemenea, acesta şi-ar fi însuşit suma de 3.000 lei oferită cu titlu de sponsorizare de către o societate comercială în baza unui contract de sponsorizare, precum şi suma de 4.000 lei oferită cu titlu de sponsorizare de către o altă societate comercială, completând şi semnând cele din urmă două contracte şi chitanţele aferente acestora. Prejudiciul total cauzat este în cuantum total de 25.000 lei.

Ce a hotărât Judecătoria Alba Iulia

Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia arată că „În temeiul art. 396 alin. 6 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. f C.pr.pen. va dispune încetarea procesului penal cu privire la inculpatul V.G., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare prev. de art. 295 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. (7 acte materiale) în dauna persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos.

În temeiul art. 396 alin. 6 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. f C.pr.pen. va dispune încetarea procesului penal cu privire la inculpatul G.V.N., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare prev. de art. 295 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. (7 acte materiale) în dauna persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos.

În temeiul art. 397 alin. 1 C.pr.pen. raportat la art. 19 alin. 2 C.pr.pen. respinge ca inadmisibilă acţiunea civilă formulată de Primăria Vinţu de Jos.

În temeiul art. 112 alin. 1 lit. e C.pen. dispune confiscarea sumei de 6.000 lei de la inculpatul V.G.

În temeiul art. 112 alin. 1 lit. e C.pen. dispune confiscarea sumei de 25.000 lei de la inculpatul G.V.N.

În temeiul art. 398 C.proc.pen. şi art. 275 alin. 1 pct. 3 lit. b teza finală C.proc.pen., obligă pe inculpatul V.G. la plata către stat a sumei de 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care 2.000 de lei cheltuieli din cursul urmăririi penale și 1.000 de lei din cursul camerei preliminare și judecății.

În temeiul art. 398 C.proc.pen. şi art. 275 alin. 1 pct. 3 lit. b teza finală C.proc.pen., obligă pe inculpatul G.V.N. la plata către stat a sumei de 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care 2.000 de lei cheltuieli din cursul urmăririi penale și 1.000 de lei din cursul camerei preliminare și judecății.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 26.01.2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea