Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Fostul primar și directorul economic de la Primăria Vințu de Jos achitați definitiv: Au fost acuzați de delapidare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul primar și directorul economic de la Primăria Vințu de Jos achitați definitiv: Au fost acuzați de delapidare

Fostul primar al comunei Vințu de Jos și directorul economic al Primăriei au scăpat definitiv de un dosar penal cun un prejudiciu în valoare de 31.000 de lei, în care erau judecați pentru delapidare.

Vlad Gheorghe (fost primar PSD) și Valentin Nicolae Groza au fost acuzaţi că şi-au însuşit bani proveniţi din sponsorizări acordate administraţiei locale. Faptele ar fi avut loc în perioada 2012 – 2014. La instanța de fond, Judecătoria Alba Iulia s-a constatat prescrierea faptelor și s-a dispus confiscarea de la cei doi a sumei totale de 31.000 de lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Curtea de Apel Alba Iulia, prin decizia din 13 septembrie, a anulat integral decizia instanței de fond și în rejudecare i-a achitat pe cei doi inculpați pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală. Instanța a lăsat nesoluționată acțiunea civilă exercitată de Primăria Vințu de Jos în cauză, dar i-a obligat pe cei doi să plătrească cheltuieli de judecată în valoare de 3.000 de lei fiecare.

„Curtea apreciază că actele materiale ale infracţiunii de delapidare reținute în sarcina celor doi inculpați nu au fost probate dincolo de orice îndoială rezonabilă, așa cum impun prevederile art. 396 alin. 2-4 Cod procedură penală, existând dubiu în ceea ce priveşte întrunirea elementelor de tipicitate obiectivă, ceea ce nu poate conduce decât la pronunțarea soluției de achitare”, a precizat instanța care a pronunțat hotărârea definitivă.

Dosarul a fost trimis în instanță, în februarie 2019. „În cursul anului 2012, în calitate de primar al comunei Vinţu de Jos din jud. Alba la data comiterii faptelor, inculpatul V.G. şi-a însuşit, în interesul său, sumele de 3.000 lei şi 3.000 lei oferite cu titlu de sponsorizare pentru evenimente socio-culturale organizate de primărie de către două societăţi comerciale în baza a două contracte de sponsorizare şi a chitanţelor aferente, cauzând persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos un prejudiciu în cuantum total de 6.000 lei.

În perioada 2012 – 2014, inculpatul V. G a semnat în calitate de primar cinci contracte de sponsorizare încheiate între Primăria Comunei Vinţu de Jos şi o societate comercială, în baza cărora inculpatul G.V.N., în calitate de contabil şef, şi-a însuşit fără drept suma de 18.000 lei, participând la cauzarea persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos a unui prejudiciu în cuantum de 18.000 lei”, au precizat procurorii în rechizitoriu.

Pe lângă cei 18.000 de lei, fostul contabil-șef și-ar mai fi însușit suma de 7.000 de lei oferită cu titlu de sponsorizare de către o două societăți comerciale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea