Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, va executa un an din pedeapsă în regim închis la Penitenciarul Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, va executa un an din pedeapsă în regim închis la Penitenciarul Aiud

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, extrădat din Germania în România, va executa un an din pedeapsă la Penitenciarul Aiud, în regim închis. Autoritățile din România au prezentat, în cererea de extrădare, și traseul executării pedepsei de cinci ani de închisoare, respectiv penitenciarele unde va fi închis pe perioada executării pedepsei.

Citește și: Afacerist italian, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală

Conform documentelor din procesul de extrădare, Cherecheș a fost dus la Penitenciarul București Rahova pentru perioadă de carantină de 21 de zile, apoi va executa timp de un an pedeapsa în regim închis la Penitenciarul Aiud, pentru ca apoi să fie mutat la Penitenciarul Baia Mare. Avocatul lui Cherecheș, Răzvan Doseanu, a declarat că a fost stabilit acest traseu pentru clientul lui și că au fost indicate inclusiv celula unde va fi deținut, numărul de metri pătrați pe care îi va avea celula și numărul persoanelor din celulă.

El a declarat că pe rolul instanțelor are o contestație în anulare care se judecă la Curtea de Apel Cluj și care vizează incompatibilitatea unuia dintre judecătorii care au pronunțat soluția în apel.

Condamnat pe 24 noiembrie 2023 la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, Cherecheș a reușit să iasă din țară, deși se afla sub control judiciar. Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut la data de 28 noiembrie 2023 de poliție, în orașul german Augsburg. În momentul reținerii, el a opus rezistență și a fost rănit ușor la bărbie.

Asupra lui au fost găsite un act de identitate italian pe numele său, documente din România, alte legitimații și mai multe sume de bani. Cherecheș a fost închis pe 29 noiembrie la penitenciarul din Augsburg-Gablingen. De acolo, el a fost transferat la o închisoare din München, după ce a refuzat extrădarea simplificată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea