Fostul director de la Finanțe, ec. Marius Zinca, numit secretar general adjunct la Ministerul Finanţelor Publice

Fostul director de la Finanțe, ec. Marius Zinca, numit secretar general adjunct la Ministerul Finanţelor Publice

Economistul Marius Zinca din Alba Iulia a fost numit, prin decizie a premierului, noul secretar general adjunct al Ministerului Finanţelor Publice.

Zinca a fost numit temporar, pe o perioadă de şase luni, printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban de luni, 16 martie 2020. Numirea acestuia a coincis cu ”decapitarea” aproape totală a structurilor Antifraudă din cadrul ANAF

INFORMARE COVID-19

Ec. Marius Zinca (47 de ani) a absolvit Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, a urmat Universitatea de Drept din Oradea şi are un master în Marketing, Audit şi Expertiză Contabilă la Universitatea „Vasile Goldiş” din Arad. A ocupat funcția de director la Finanțele Publice, între ianuarie 2011 – iulie 2012, iar în următoarea jumătate de an a condus Biroul Vamal Alba, până în luna ianuare a următorului an.

În septembrie 2016 Marius Zinca a fost numit în funcția de subprefect al județului Alba, făcând echipă cu prefectul de atunci, jurista Mihaela Albu, reprezentantă a guvernului tehnocrat în teritoriu. El a fost ulterior înlocuit de Monica Popescu, propusă ca subprefect de către ALDE, în luna martie a anului 2017.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Studentul 17 martie 2020 at 16:11

Vorba aceea din popor : “ Pleacă ai noștri , vin ai noștri”

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...