Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Fostul deputat din partea AUR Alba, Daniel Rusu, riscă închisoare în cazul în care nu plătește o amendă penală. Documentele au ajuns în Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Fostul deputat din partea AUR Alba, Daniel Rusu, riscă închisoare în cazul în care nu plătește o amendă penală. Documentele au ajuns în Parlament

În cursul zilei de miercuri, Tribunalul București a informat faptul că Biroul permanent al Camerei deputaților că deputatul neafiliat Daniel Gheorghe a fost condamnat la pedeapsa amenzii în cuantum de 40.000 de lei, pentru săvârșirea infracțiunii de compromitere a intereselor justiției.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Biroul permanent al Camerei a luat act de informarea Tribunalului Bucuresti privind sentinta penala pentru deputatul Daniel Gheorghe Rusu.

Potrivit documentului, in cazul lui Rusu s-a dispus condamnarea la pedeapsa amenzii penale in cuantum de 40.000 de lei pentru savarsirea infractiunii de compromitere a intereselor justitiei.

Tribunalul Bucuresti „atrage atentia inculpatului cu privire la dispozitiile Codului penal privind inlocuirea pedepsei amenzii cu inchisoarea, in situatia in care, cu rea-credinta, nu executa pedeapsa amenzii in tot sau in parte”.

Deputatul neafiliat Daniel Rusu a declarat la Palatul Parlamentului ca pedeapsa pe care a primit-o este „foarte aspra”, pentru ca fapta sa nu a produs niciun prejudiciu, iar fapta s-a clasat pentru ca nu a existat.

„In campania electorala am fost acuzat ca as aduce un numar de peste 120 de cetateni din Republica Moldova pentru a ma vota in scrutinul pentru alegerile locale. A inceput o ancheta de verificare penala impotriva mea care s-a soldat cu clasarea acestui caz pentru ca nu exista fapta, dar eu, in virtutea sentimentului aflarii adevarului, atunci cand am primit de la procuror o hartie care ma putea dezvinovati in fata electoratului am iesit intr-un live, pe acea vreme era pandemie si nu puteam sa merg sa ma disculp la fiecare familie in parte, am aratat-o cetatenilor din comuna mea in care le spuneam – vedeti aici, totul a fost o farsa, nu am adus niciun cetatean moldovean. Era o presiune foarte mare din partea electoratului, trebuia sa le arat adevarul, ca sunt nevinovat”, a spus Rusu, citat de Agerpres.

El a mentionat ca acel dosar s-a clasat pentru ca nu exista fapta, dar in acest an a avut loc un proces fulger, iar in luna februarie a fost invinuit de compromitere a intereselor justitiei.

„Avand in vedere ca exista aceasta prevedere in Codul penal trebuie sa imi asum si sa recunosc ca am gresit. Mi se pare o pedeapsa foarte aspra pentru ca fapta mea nu a produs niciun prejudiciu, mai mult de atat s-a clasat fapta, ca nu a existat acea fapta. Nu stiu de unde sa iau acei bani, in momentul acesta nu ii am. Am solicitat pana la 2 ani, daca instanta gaseste clementa, sa imi esaloneze aceasta plata. In caz contrar, cred ca voi face un credit”, a afirmat Rusu.

Sursa: aktual24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Sute de persoane și mașini verificate joi, de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 22.000 de lei și 4 permise reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini verificate joi, de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 22.000 de lei și 4 permise reținute În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea