Rămâi conectat

Curier Județean

Fostul cinematograf Columna din Alba Iulia va putea intra în proprietatea primăriei: Spațiul se va folosi pentru parcări publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Într-o postare pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Alba Iulia, Voicu Paul a declarat că fosta clădire a cinematografului ”Columna” din Alba Iulia va fi preluată de primăria municipiului.

„O lungă perioadă de timp, cinematograful Columna a fost prea mult ”din alt film”, consecință a dorinței unora de a lăsa lucrurile în paragină. Ani de zile, acest faliment urban și funcțional, devenit piatră de încercare a răbdării celor care îl știu și locuiesc în apropiere, a fost dovada că, în România, sertarele ministerelor pot rămâne închise, bunăvoința este vasală ignoranței, iar prioritățile devin chestiuni de rezolvat doar în pragul colapsului.

A venit și momentul concluziilor pozitive. Cinematograful Columna va putea intra în proprietatea primăriei.

Am primit adresa oficială prin care RADEF, societate aflată în procedură de insolvență, anunță că și-a dat acordul cu privire la preluarea acestui imobil de către primărie. Urmează, ca foarte rapid, să desemnăm o comisie care să se ocupe de această preluare, împreună cu administratorul judiciar vom evalua activul și pasivul, având în vedere că RADEF înregistrează datorii către bugetul local.

Vrem ca până la ședința de Consiliu Local, din 15 septembrie, toate aceste aspecte să fie lămurite și să putem aproba preluarea. Nu există niciun dubiu că, după acești pași, neajunsurile pe care acest imobil le provoacă vor fi îndepărtate, iar spațiul se va folosi pentru parcări publice.

Reușită fără susținerea echipei tale, nu există. A fost nevoie de acest moment în care, pornind de la administrația locală și terminând cu reprezentarea din parlament și guvern, oameni care au în minte și suflet problemele orașului au făcut posibil acest deznodământ. Le mulțumesc pentru implicare!”, a scris Voicu Paul pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea