Fosta angajată a CEC Bank Zlatna, Elena Meteșan, condamnată pentru delapidare, a fost dusă la penitenciar

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

La data de 21 mai a.c., poliţiştii din Zlatna au reţinut o femeie, de 57 de ani, din localitatea Izvoru Ampoiului, posesoarea unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Alba.

Aceasta a fost condamnată la executarea unei pedepse privative de libertate de 5 ani şi 6 luni închisoare, pentru delapidare.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

”Condamnata a fost depusă în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Reamintim că sentința definitivă a fost pronunțată, luni, 21 mai, de Curtea de Apel Alba Iulia. Instanța a majorat pedeapsa aplicată inculpatei după ce, iniţial, Tribunalul Alba a condamnat-o la 3 ani de închisoare.

De asemenea, instanţa a menţinut despăgubirile pe care inculpata trebuie să le plătescă băncii. În total este vorba despre mai mult de 1 milion de euro, bani care au fost plătiţi, deja, de bancă unui număr de 168 de clienţi care şi-ai pierdut sumele depuse în conturi. Alți 129 de clienţi nu au fost despăgubiţi pe motiv că nu deţin documente care să ateste faptul că ar fi avut în cont sumele de bani pe care le-au solicitat.

CITEȘTE ȘI: Cinci ani și șase luni de închisoare cu executare pentru Elena Meteșan, fosta angajată a agenției CEC Bank Zlatna. Sentință detinitivă la Curtea de Apel 

În perioada cercetărilor, inculpata a declarat în fața anchetatorilor că a sustras banii de la clienți pentru a se răzbuna pe bancă, deoarece era nemulțumită de condițiile de muncă, de modul în care a fost tratată de superiori și de salariul primit.

De asemenea, ea a spus că nu a dorit să prejudicieze clienții, cunoscând faptul că oricum vor fi despăgubiți și nici nu a dorit să se îmbogățească, precizând că a trăit modest și a donat toți banii sustrași.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419