Rămâi conectat

Curier Județean

Forţele de deszăpezire a municipiului Alba Iulia s-au triplat

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Mâine strada Vasile Goldiş va fi închisă între orele 7.00 – 12.00

Astăzi dis de dimineaţă pe străzile municipiului Alba Iulia şi-au făcut apariţia mai multe utilaje grele ce lucrau la deszăpezie, mai exact la ridicarea şi transportarea zăpezii de pe carosabil la groapa de gunoi a oraşului, la desfacerea gurilor de scurgere pentru evacuarea apei rezultate din topirea zăpezii. Este vorbe despre efortul voluntar al oamenilor şi utilajelor firmelor Instalatorul, Florea Grup şi Grup Corint. La comandamentul de deszăpezire care a avut loc joi seara târziu s-a decis ca fiecare dintre aceste trei firme să se ocupe de un anumit sector al oraşului astfel: Instalatorul în zona străzilor Macului – Lalelelor şi străzile adiacente, Florea Grup în cartierul Bărăbanţ şi Grup Corint de la strada Iaşilor, Crinului, Siretului şi cartierul Lipoveni. Celelalte zone ale oraşului rămân deocamdată în sarcina firmei Salprest, deşi dacă termină repede zonele care le-au fost alocate forţele celor trei firme vor fi redirecţionate până ce toată zăpada de pe străzi (înţelegând prin asta de pe carosabil) va fi ridicată.

Astăzi Salprest lucra la deszăpezirea Parcului Unirii, a parcărilor de pe Bulevardul Revoluţiei zona cuprinsă între Flanco şi intersecţia cu strada Cloşca, urmând ca astăzi să lucreze pe strada Vasile Goldiş. Pentru ca operaţiunea pe această stradă aglomerată să aibă succes, traficul pe aici va fi oprit între orele 7.00 – 12.00. Mai trebuie spus că efortul benevol al celor trei firme va scădea factura de deszăpezire în contractul pe care municipalitatea îl are cu SC Salprest, dar şi pe cea pe care tot municipalitatea o plăteşte pentru preluarea apelor pluviale.

“Le mulţumim celor care au răspuns prezent apelului nostru. În acest fel vom avea mai puţine neplăceri în perioada următoare. Iarna este un anotimp cu capricii greu de ignorant şi mai ales nu e o joacă de copii. Celor care au ieşit cu lopata în acţiuni demonstrative le amintim că iarna a fost în fiecare an şi va fi mereu nu doar în ani electorali. Celor care au înţeles că lopeţile nu sunt unelte electorale şi au muncit pentru strada lor le mulţumim şi apreciem că şi-au făcut datoria de cetăţeni. Dincolo de zăpada politică pe care primăvara o va topi rămâne efortul tuturor pentru a depăşi acestă perioadă dificila”, precizează primarul Mircea Hava.

Mărturiesc că nu am înţeles astăzi dimineaţă când am fost să verific informaţiile primite de la comndamentul de iarnă de ce au fost atacate cu prioritate străzile Crinului, Olteniei… şi nu cu străzi mai circulate. Când am ajuns la faţa locului, pe strada Crinului, am înţeles. Până la sosirea utilajelor strada era foarte greu sau aproape deloc practicabilă. Riveranii nici măcar în faţa porţii nu dăduseră zăpada deoparte. Nici la vederea utilajelor nu s-au sinchisit, deşi şeful echipei le-a spus celor care erau pe acasă să iasă cu lopeţile, să adune zăpada grămezi că o vor duce camioanele. Nimic! Nu-i de mirare că se circulă greu şi pe trotuare! Situaţia este similară în aproape tot oraşul. Curăţarea trotuarelor este sarcina proprietarilor caselor şi a firmelor riverane, aşa cum asociaţiile de proprietari au sarcina de a curăţa trotuarele din jurul blocurilor. Sunt prea puţine locurile unde se întâmplă aşa, dar nemulţumiţi sunt cu carul!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea