Fonduri europene de 19 milioane lei la Sebeș: Două licee modernizate, amenajare creșă, extindere grădiniță, construire sală de sport și două strazi modernizate

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Primarul Dorin Nistor alături de echipa din primăria Sebeș au câștigat o finanțare nerambursabilă europeană pentru un proiect integrat, menit să îmbunătățească semnificativ infrastructura educațională, sportivă și stradală a municipiului.

Finanțarea nerambursabilă este obținută prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 13, axă dedicată orașelor mici și mijlocii. Valoarea finanțării nerambursabile câștigate este de 19.343.986,86 lei (aproximativ 4 milioane euro).

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Investițiile propun elemente de dezvoltare durabilă şi creştere a standardelor de viaţă în municipiul Sebeș, prin îmbunătăţirea ofertei educaţionale, dar şi îmbunătăţirea calităţii şi a aspectului infrastructurii publice urbane.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Investițiile cuprinse în proiectul integrat sunt:

–          Colegiul Național „Lucian Blaga” – reabilitare și modernizare clădiri existente (corp A, corp B, corp C, sala de festivități, sala de sport, internat);

–          Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” – reabilitare corp de clădire A, inclusiv reamenajări exterioare din bulevardul Lucian Blaga, nr. 76;

–          Transformarea imobilului fostei centrale termice din cartierul Aleea Parc în creșă;

–          Extinderea Grădiniței cu program prelungit din Petrești;

–          Construirea unei săli de sport la Școala Gimnazială din Petrești;

–          Modernizare străzi: Unirii şi Grădinilor din Petreşti.

„Continuăm să aducem fonduri externe pentru dezvoltarea Sebeșului. Vom construi încă o creșă la Sebeș, în cartierul Aleea Parc, o sală de sport, la Petrești, vom extinde o grădiniță la Petrești și vom moderniza și reabilita două licee. Noua infrastructură va asigura toate funcțiunile necesare derulării activității școlare la normele și standardele prevăzute de legislația actuală. Cheltuielile pentru modernizarea a două străzi din Petrești – respectiv Unirii și Grădinilor, unde am terminat lucrările, vor fi decontate din fonduri europene” a declarat primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

Lasă un comentariu

• Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea datelor dvs. pe acest site web.


NOTĂ: Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lăsați. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a comenta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul ziarulunirea.ro nu raspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.