Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOCARUL de la Galda de Jos: Încă 3 angajați și 1 beneficiar, CONFIRMAȚI cu COVID-19. Trei persoane infectate cu noul coronavirus și la o casă de tip familial de la Abrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOCARUL de la Galda de Jos: Încă 3 angajați și 1 beneficiar, CONFIRMAȚI cu COVID-19. Trei persoane infectate cu noul coronavirus și la o casă de tip familial de la Abrud

Potrivit Recomandărilor de prioritizare a testării pentru COVID-19 din Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizate la data de 18.09.2020, ale Institutului Naţional de Sănătate Publică din România, în perioada 12.10-15.10.2020, se desfășoară testarea bilunară a personalului și a beneficiarilor (persoane adulte cu dizabilități și copii) din centrele rezidenţiale aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Astfel, în data de 12.10.2020, s-au efectuat recoltări pentru un număr de 134 de angajați din zona Baia de Arieș, Abrud și Câmpeni. Dintre aceștia, un număr 43 de persoane sunt angajate în cadrul Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Baia de Arieș și 91 de persoane își desfășoară activitatea în cadrul Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Abrud, în șase locuințe protejate, în trei case de tip familial din Abrud și o casă de tip familial din Câmpeni.

Rezultatele primite de la Direcția de Sănătate Publică Alba au fost negative pentru toți cei 43 de salariați de la CIAPAD Baia de Arieș, iar pentru un număr de 3 angajați din cei 35 salariați testați, din cadrul CIAPAD Abrud, rezultatul a fost pozitiv.

În urma procedurii de testare a salariaților și a beneficiarilor din cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilităţi Galda de Jos un număr de 6 persoane (4 angajați și 2 beneficiari) au avut rezultat incert și ca urmare au fost retestați.

Rezultatele primite de la DSP Alba au confirmat infectarea cu noul coronavirus a 3 angajați și 1 beneficiar, astfel că bilanțul infectărilor la centrul rezidențial din Galda de Jos se ridică la un număr de 104 beneficiari și 32 de angajați, din 180 de persoane adulte cu dizabilități, respectiv 170 de persoane salariate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea