Rămâi conectat

Curier Județean

Focarul de COVID-19 de la Ciuruleasa se extinde. Viitoarea soție a viceprimarului, CONFIRMATĂ și ea pozitiv

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comuna Ciuruleasa, devenită focarul COVID-19 din Munţii Apuseni, continuă să înregistreze noi teste pozitive. Viitoarea șoție a viceprimarului din localitate a fost confirmată și ea cu coronavirus, iar, de două zile și acesta a intrat la izolare.

În urmă cu câteva zile, în momentul în care în județul nostru erau confirmate doar 33 de cazuri de COVID-19, o treime dintre acestea erau din Ciuruleasa. DSP Alba a solicitat carantinarea totală a localității.

„Nu-mi dau seama de unde a putut lua virusul. E o anchetă epidemiologică în desfășurare, iar la final vom avea probabil niște lămuriri”, a declarat Marius Cioară, viceprimarul din zonă.

Femeia lucrează la primăria din Abrud, instituție care era oricum închisă, încă de săptămâna trecută, în urma depistării unui alt caz pozitiv de COVID-19, fiind vorba despre soțul unei angajate din instituție.

Nicolae Țimina, edilul din Abrud, afirmă că ”doamna și așa n-a mai venit la muncă în ultimele zile din pricina suspendării temporare a activității din Primărie, va mai trebui să stea acasă încă șapte zile. Este asimptomatică. Și eu personal am fost testat, aștept rezultatele. N-am nicio problemă, nu mă simt rău deloc”, citat de Libertatea.ro.

Priarul neagă versiunea din spațiul public potrivit căreia ar fi participat la o petrecere de logodnă în Ciuruleasa, de la care s-ar fi declanșat focarul din sat, răspândit în două familii și la biserică. Dar presupune că prietena vice-lui din Ciuruleasa s-ar fi îmbolnăvit exact din familia care pregătea nunta.

„N-am fost la nicio sindrofie. Presupun însă că doamna a luat virusul dinspre ginerică. Băiatul o ține pe fata unui angajat din primaria Abrud și e vorba de familia în care sunt infectați acum opt dintre cei nouă membri”, a declarat acesta.

Potrivit Libertatea.ro, primarul spune că ”vestea bună în Abrud e că la spital au venit toate testele negative la personal. Problema e că avem un singur infecționist și doar un ventilator. Dacă lucrurile se vor complica în județ și va trebui să preluăm cazuri de COVID-19, va trebui să fim ajutați cu dotări suplimentare. Știu că doamna manager a făcut deja niște comenzi, nu cunosc însă în ce stadiu se află livrările”.

Nicolae Simina a mai adăugat că, au fost comandate 20 de echipamente de protecție pentru primărie, care sunt folosite de către voluntarii distribuiți prin oraș, pentru a dezinfecta străzile și scările de bloc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea