Focarul de COVID-19 de la Ciuruleasa se extinde. Viitoarea soție a viceprimarului, CONFIRMATĂ și ea pozitiv

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Comuna Ciuruleasa, devenită focarul COVID-19 din Munţii Apuseni, continuă să înregistreze noi teste pozitive. Viitoarea șoție a viceprimarului din localitate a fost confirmată și ea cu coronavirus, iar, de două zile și acesta a intrat la izolare.

În urmă cu câteva zile, în momentul în care în județul nostru erau confirmate doar 33 de cazuri de COVID-19, o treime dintre acestea erau din Ciuruleasa. DSP Alba a solicitat carantinarea totală a localității.

ELIT

„Nu-mi dau seama de unde a putut lua virusul. E o anchetă epidemiologică în desfășurare, iar la final vom avea probabil niște lămuriri”, a declarat Marius Cioară, viceprimarul din zonă.

Femeia lucrează la primăria din Abrud, instituție care era oricum închisă, încă de săptămâna trecută, în urma depistării unui alt caz pozitiv de COVID-19, fiind vorba despre soțul unei angajate din instituție.

Nicolae Țimina, edilul din Abrud, afirmă că ”doamna și așa n-a mai venit la muncă în ultimele zile din pricina suspendării temporare a activității din Primărie, va mai trebui să stea acasă încă șapte zile. Este asimptomatică. Și eu personal am fost testat, aștept rezultatele. N-am nicio problemă, nu mă simt rău deloc”, citat de Libertatea.ro.

Priarul neagă versiunea din spațiul public potrivit căreia ar fi participat la o petrecere de logodnă în Ciuruleasa, de la care s-ar fi declanșat focarul din sat, răspândit în două familii și la biserică. Dar presupune că prietena vice-lui din Ciuruleasa s-ar fi îmbolnăvit exact din familia care pregătea nunta.

„N-am fost la nicio sindrofie. Presupun însă că doamna a luat virusul dinspre ginerică. Băiatul o ține pe fata unui angajat din primaria Abrud și e vorba de familia în care sunt infectați acum opt dintre cei nouă membri”, a declarat acesta.

Potrivit Libertatea.ro, primarul spune că ”vestea bună în Abrud e că la spital au venit toate testele negative la personal. Problema e că avem un singur infecționist și doar un ventilator. Dacă lucrurile se vor complica în județ și va trebui să preluăm cazuri de COVID-19, va trebui să fim ajutați cu dotări suplimentare. Știu că doamna manager a făcut deja niște comenzi, nu cunosc însă în ce stadiu se află livrările”.

Nicolae Simina a mai adăugat că, au fost comandate 20 de echipamente de protecție pentru primărie, care sunt folosite de către voluntarii distribuiți prin oraș, pentru a dezinfecta străzile și scările de bloc.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419