FOCAR uriaș la Galda de Jos. 121 de persoane au fost confirmate la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Un focar de infectare virusul SARS-COV-2 a fost raportat la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică de la Galda de Jos, judeţul Alba, unde au fost confirmate 103 cazuri în rândul beneficiarilor şi 18 în rândul angajaţilor. Inspectorii sanitari vor efectua un control la centru, pentru a vedea cum s-a ajuns la un număr atât de mare de persoane infectate.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a declarat, sâmbătă, la Digi 24, că acolo au fost testaţi 179 de asistaţi şi 171 de membri ai personalului, informează News.ro.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

„Dintre cei asistaţi avem 103 cazuri pozitive şi dintre personal avem 18 cazuri pozitive. Totodată, în paralel cu ancheta epidemiologicvă pe care colegii o realizează, am dispus şi efectuarea unei anchete a inspectorilor sanitari din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică pentru a vedea care sunt cauzele care au dus la această nenorocire, aş spune, pentru că nu este normal ca după 7 luni de muncă să avem un astfel de focar, de o asemenea magnitudine”, a afirmat Sinea.

Dintre persoanele confirmate, sunt două persoane internate, iar toţi bolnavii sunt monitorizaţi medical. Până acum s-au înregistrat două decese, în rândul beneficiarilor.

Sinea a spus că vor fi verificate respectarea procedurilor de lucru în centru şi folosirea materialelor de protecţie.

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419