Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOCAR de coronavirus la Ciuruleasa, confirmat OFICIAL de autorități după o zi. 11 persoane din localitate, testate POZITIV

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOCAR de coronavirus la Ciuruleasa, confirmat OFICIAL de autorități după o zi. 11 persoane din localitate au fost testate POZITIV.

11 persoane au fost confirmate astăzi pozitiv cu COVID-19 în comuna Ciuruleasa, cele mai multe în familia bărbatului de 70 de ani confirmat ca și caz nr. 4 și ai unui cadru medical de la Spitalul Orășenesc Abrud. Informațiile au fost făcute publice abia după o zi, situația din zonă fiind ascunsă de autorități aproape 24 de ore, aceștia refuzând să confirme oficial cazurile. Principalul responsabil este prefectul de Alba care este președintele Comitetului pentru Situații de Urgență!

”La ora actuala în jud Alba au fost identificate 33 cazuri pozitive COVID-19. 11 din 33 de cazuri sunt înregistrate într-o comuna din județ, având legătura epidemiologica între ele, astfel încât, ca urmare a anchetei epidemiologice, specialiștii DSP au propus CJSU intensificarea măsurilor de supraveghere și izolare la domiciliu a persoanelor din comuna, pentru a evita răspândirea atât în localitatea respectiva cât și în localități învecinate.

La aceasta ora vorbim de masuri suplimentare preventive conform procedurilor naționale. Ancheta epidemiologica fa fi extinsa la nivelul întregii comune, fiind în curs de derulare. Pe măsură ce ancheta va releva informații noi, de interes public acestea vor fi transmise pentru o comunicare transparenta

Testarea la laboratorul DSP Alba continua, este cea mai buna metoda de pretejare a populației, identificarea cazurilor pozitive și izolarea acestora. Ne apropiem cu pași repezi de 1000 de teste efectuate”, a transmis Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

Contactat telefonic de ziarulunirea.ro, primarul comunei Ciuruleasca, Radu Tuhuț, a declarat că toți cei suspecți sunt izolați la domiciliu și nu au contact cu nimeni și este un lucru îmbucurător că soția bărbatului de 70 de ani este sanătoasă, se întoarce acasă de la Alba Iulia și se încearcă să se găsească un loc unde să stea fără să aibe contact cu familia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea