Florin Roman: USL vrea ca FC Unirea să rămână un simbol al albaiulienilor, nu o puşculiţă pentru trio-ul Hava-Dumitrel-PDL

Povestea fotbalului albaiulian din ultimii 3 ani e simplă: trio-ul Dumitrel-Hava-PDL a profitat la maxim cât echipa FC Unirea făcea performanţe, au folosit prestigiul ei pentru a lua voturi, iar acum la greu o abandonează. Mai precis, ca să nu uităm, abandonează o tradiţie începută în 1924, un simbol al judeţului, o stare de spirit.

Dumitrel şi PDL s-au gândit că pentru alegerile de anul ăsta să se lepede încă odată de echipa de fotbal. Singurul argument pe care îl cunoaște Dumitrel – un mic activist de uzină cu aspirații de lider județean – este numărul spectatorilor. Aşa o fi la olteni. Adică ce număr de oameni îl pot vota, ce număr de oameni i-ar putea la o adică striga numele pe stadion ca „răposatului”. Acestea fiind spuse s-a pus bravul nostru „lider”, a stat, a calculat şi a decis să dea bani acolo unde i se aduc osanale.

ELIT

Reţeta greţoasă am văzut-o la sfârşitul de săptămână trecut la Roşia de Secaş unde un eveniment cultural local ce trebuia să fie dedicat tradiţiilor locale, s-a transformat într-o „laudă conducătorului iubit” Dumitrel. Nu e de mirare de aceea că mare parte din bugetul judeţului se va duce în anul 2012 pe acţiuni de propagandă jegoasă, de cel mai prost gust – mascate majoritatea în evenimente culturale sau sportive. Nu e de mirare că Unirea este lăsată în paragină. Nu e de mirare că în anul 2012 nu sunt prinse în bugetul Consiliului Judeţean sume pentru dezvoltare reală şi locuri de muncă, ci doar pentru ca Dumitrel să aibă ocazia să fie … aplaudat.

Ceva similar chiar şi mai pervers s-a întâmplat la nivelul municipiului Alba Iulia. Cuplul Hava-PDL a girat vreme de mai mulţi ani o finanţare suspectă către clubul Unirea. Ani de zile colegii mei, consilierii liberali, au cerut insistent, prin vot, ca bani alocaţi clubului Unirea să fie auditaţi, evaluaţi, de comisii mixte. Cu alte cuvinte să există o evaluare independentă despre unde merg banii. Hava şi PDL au refuzat sistematic. De aceea azi îi caută DNA-ul să-i întrebe pe unde s-au scurs banii, prin ce buzunare.

Ipotezele sunt simple: sub masca „interesului pentru fotbal”, că vezi-Doamne „pe noi Hava şi PDL ne interesează echipa Unirea şi o susţinem” sume mari de bani, fără un audit independent, ar fi putut ajunge în buzunare de partid. Cercetările rămân să arate exact ce s-a întâmplat, iar sub falsă „iubire pentru Unirea” Hava, Dumitrel şi Lupu  şi-au bătut joc şi de banii oraşului, dar şi de clubul care poate avea şanse la o soartă mai bună. Ca să facem şi o glumă, prin schemele financiare suspecte derulate, ce se pare că au lăsat FC Unirea fără bani, Hava şi PDL l-au privat pe colegul Dumitrel de suporteri pe stadion şi de ocazia de a-şi împlini visul de fi aplaudat de o arenă … un pic mai plină. Trebuie să se ştie că din banii publici daţi Unirii au fost plătiţi majoritatea lipitorilor de afişe de la PDL, unii angajaţi (sic!!!) şi la primărie!

În ce ne priveşte, pe mine şi colegii liberali, cerem lucruri simple: susţinerea clară şi fermă a fotbalului albaiulian, pentru o echipă cu o tradiţie de 88 de ani, cu bani publici curaţi, daţi pe un plan clar de performanţă şi nu doar atunci când îi foloseşte unuia sau altuia ca să îşi facă imagine. În particular, la nivel de judeţean e nevoie de un buget corect, care să finanțeze şi investiţii și nu doar manifestări de tip comunist unde cultura și sportul sunt deturnate și vândute ca să își facă Dumitrel, Hava și PDL imagine. Dacă exista transparenta, USL va susţine în continuare Unirea şi sporturile care aduc performante şi imagine pentru un judeţ, nu pentru doi politruci Hava şi Dumitrel, oamenii lui Băsescu din Alba.

Dan HENEGAR

18 Comentarii

FR 31 ianuarie 2012 at 15:56

Rezumat: BLA BLA BLA…

Aurelian 31 ianuarie 2012 at 16:01

Propun ca Piticul Atomic sa sustina Echipa Unirea din banii castigati, „cinstit”, si necinstit, cand guvernul iresponsabil Tariceanu, l-a avansat din vanzator de ziare, la functia de „patranjel in zama”, la Bucuresti, pentru care l-a platit regeste, basca ciubucurile, si furaturile!

ardeleanul34 31 ianuarie 2012 at 16:08

Dar de ce nu o sustineti voi domnilor de la PD-L, pentru ca din cate stiu eu voi aveti majoritatea la Consiliul Local Alba-Iulia si CJ Alba? Sau sunt mai importante interesele voastre decat cele ale comunitatii?

ardeleanul34 31 ianuarie 2012 at 16:06

Mai avea si Alba-Iulia o mica mandrie prin aceasta echipa de fotbal, dar incet va disparea si ea, din pacate.Mai ramane ca cei de la PD-L sa desfiinteze si echipa de baschet si atunci totul va fi perfect pentru ei si pentru interesele lor, care, dupa cum se vede, sunt mai importante decat interesele locuitorilor din Alba-Iulia.

Aurelian 31 ianuarie 2012 at 16:17

Normal ca Unirea a ramas singura mandrie pentru PeNaLi, ca daca va pride Eutanasiu, cu vreun pic de personalitate, si mandrie personala, va da afara din partid, ca sa nu „infectati” atmosfera!

Km0 31 ianuarie 2012 at 16:11

Ba Aurelian , voi vorbiti de bani castigati „cinstit” ? de 8 ani furati 24 din 24. Mai taci draq de penibil ce esti…morisca cibernetica PD-lista…asa sunte-ti voi ma …aveti tot timpul ceva de zis de rau cand cineva va demasca. Gura si inghite prostule ..asta face partidul vostru de rahat oricum toata lumea stie. Fiecare zi e un chin cu voi acolo gunoaie mincinase ce sunteti.

Jos Basescu!, Jos PDL

ardeleanul34 31 ianuarie 2012 at 16:39

Dragul meu, eu nu sunt membru PNL daca tot te intereseaza, asa ca pe mine nu are cine sa ma dea afara. Banuiesc ca la tine e problema mai mare si in marele vostru partid, asa ca nu mai aruncati spre alte persoane ceea ce va doare pe voi.

Dorin 31 ianuarie 2012 at 17:58

Primaria si Consiliul Judetean sustin o echipa de baschet fete excelenta , impreuna cu alti 10 sponsori privati de calitate ;de ce nu va implicati voi , liberalii rosii si socialistii , cu oamenii vostri de afaceri , in sustinerea echipei de fotbal ?Ar fi o oportunitate sa va laudati ca ati salvat fotbalul Albaiulian , si v-ar aduce si voturi ;majoritatea cluburilor sportive de fotbal , baschet , handbal,etc ,au finantatori privati , dar voi va feriti .Eu mai de graba as sustine construirea de urgenta de catre primarie si consiliul judetean a unei sali polivalente de min 2000 locuri .

Gogu 31 ianuarie 2012 at 19:40

Voi nu sunteti in stare sa finalizati bazinul olimpic. De ce va trebuie sala polivalenta? Sa o tineti inchisa? Sau pt sedinte de partid….

Dorin 31 ianuarie 2012 at 21:24

De ce nu preiau privatii din USL ( ca sunt destui ) echipa de fotbal ? Asta era problema nea gogule!

luly 31 ianuarie 2012 at 18:15

Eu sint un om care uraste propaganda usl-ista negativa si la ce e bine si la ce e rau facut in oras numai impotriva pdl sa fie. Unirea este si va fi echipa de suflet al tuturor albaiulienilor si nu cred ca piticu atomic e omul care ar trebui sa condamne pt. ca face numai deservici uniri iar daca nu il intereseaza echipa nu trebuie sa-si faca imagine pe o situatie dificila in care se afla unirea deoarece provoaca greata in rindul suporterilor.

mr 31 ianuarie 2012 at 19:00

Bravo Florinele! sa-ti dea Dumnezeu atata sanatate cat adevar ai spus aici. Si cat mai mult ajutor de somaj! Sanatate bunicilor de la Cheia ca ei nu au nicio vina ca au asa nepot.

radu 1 februarie 2012 at 7:55

Eu nu cred ca pe papagalul asta il intereseaza fotbalul! Fce doar politica de rahat! Eu m-am cam saturat de patrioti de genul asta! De oameni de genul asta care vorsa ajunga in fruntea judetului sau chiar mai departe… Nici astia care sunt la putere nu sunt buni dar sa-i schimbam doar ca sa punem un Gigi contra in loc, nu stiu daca e o idee buna…Roman asta se poate lua de mana cu Suciu Cornel. Alt parvenit!

ardeleanul34 1 februarie 2012 at 10:55

Bine ca intereseaza fotbalul pe cei pe care tu ii sustii, care incetul cu incetul distrug totul in acest judet si nu numai.Daca analizazi cu atentie propunerile Domnului Roman vei observa ca in ele se afla doar solutii pentru redresarea Judetului Alba si a Municipiului Alba-Iulia, care, din pacate, trebuie sa suporte hotiile celor pe care tu ii sustii.

Aurelian 1 februarie 2012 at 11:49

„Domnu Roman´”, Piticul Atomic, sustine football-ul balgradean cu „gargara”, ca banii ii cleltuieste pe articole la ziar, unde se lauda ca si un tigan!

Realistul 1 februarie 2012 at 14:43

Aurelian…Acest domn a facut mult mai multe decat au facut altii care se afla la guvernare.Sunteti in necunostinta de cauza, ori rau intentionat.Sa va fie rusine!

luly 1 februarie 2012 at 18:13

Ce concret a facut papagalul asta pt. Unirea ?
Roman e un papagal care profita de necazurile noastre sa poata el sa atace PDL-ul dar de fapt pe el il doare undeva de unirea sau de problemele noastre. Iar Papagal ii spune unui om care nu vine cu ideile lui ci repeta ce aude la unul sau la altul exact ca un PAPAGAL. A auzit la Sibiu capitala culturala si repeta si el capitala culturala, capitala culturala. A auzit copaci si repeta si el copaci,copaci,copaci. A auzit unirea si spune si el unirea,unirea,unirea. Roman este un papagal in adevaratul sens al cuvintului. Papagal,Papagal,Papagal.

ardeleanul34 2 februarie 2012 at 11:07

Asa stiti voi la Pd-l sa vorbiti mai Iuly mai?Ciuda mare la voi, cred ca nici nu mai constientizati ce scrieti acolo.Veti vedea voi ca proiectul cu Capitala Culturala va fi foarte avantajos pentu Alba-Iulia, si sa va vad atunci ca mai ziceti.Sa vedem atunci cine sunt papagalii

Comentariile sunt oprite