Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: USL vrea ca FC Unirea să rămână un simbol al albaiulienilor, nu o puşculiţă pentru trio-ul Hava-Dumitrel-PDL

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Povestea fotbalului albaiulian din ultimii 3 ani e simplă: trio-ul Dumitrel-Hava-PDL a profitat la maxim cât echipa FC Unirea făcea performanţe, au folosit prestigiul ei pentru a lua voturi, iar acum la greu o abandonează. Mai precis, ca să nu uităm, abandonează o tradiţie începută în 1924, un simbol al judeţului, o stare de spirit.

Dumitrel şi PDL s-au gândit că pentru alegerile de anul ăsta să se lepede încă odată de echipa de fotbal. Singurul argument pe care îl cunoaște Dumitrel – un mic activist de uzină cu aspirații de lider județean – este numărul spectatorilor. Aşa o fi la olteni. Adică ce număr de oameni îl pot vota, ce număr de oameni i-ar putea la o adică striga numele pe stadion ca „răposatului”. Acestea fiind spuse s-a pus bravul nostru „lider”, a stat, a calculat şi a decis să dea bani acolo unde i se aduc osanale.

Reţeta greţoasă am văzut-o la sfârşitul de săptămână trecut la Roşia de Secaş unde un eveniment cultural local ce trebuia să fie dedicat tradiţiilor locale, s-a transformat într-o „laudă conducătorului iubit” Dumitrel. Nu e de mirare de aceea că mare parte din bugetul judeţului se va duce în anul 2012 pe acţiuni de propagandă jegoasă, de cel mai prost gust – mascate majoritatea în evenimente culturale sau sportive. Nu e de mirare că Unirea este lăsată în paragină. Nu e de mirare că în anul 2012 nu sunt prinse în bugetul Consiliului Judeţean sume pentru dezvoltare reală şi locuri de muncă, ci doar pentru ca Dumitrel să aibă ocazia să fie … aplaudat.

Ceva similar chiar şi mai pervers s-a întâmplat la nivelul municipiului Alba Iulia. Cuplul Hava-PDL a girat vreme de mai mulţi ani o finanţare suspectă către clubul Unirea. Ani de zile colegii mei, consilierii liberali, au cerut insistent, prin vot, ca bani alocaţi clubului Unirea să fie auditaţi, evaluaţi, de comisii mixte. Cu alte cuvinte să există o evaluare independentă despre unde merg banii. Hava şi PDL au refuzat sistematic. De aceea azi îi caută DNA-ul să-i întrebe pe unde s-au scurs banii, prin ce buzunare.

Ipotezele sunt simple: sub masca „interesului pentru fotbal”, că vezi-Doamne „pe noi Hava şi PDL ne interesează echipa Unirea şi o susţinem” sume mari de bani, fără un audit independent, ar fi putut ajunge în buzunare de partid. Cercetările rămân să arate exact ce s-a întâmplat, iar sub falsă „iubire pentru Unirea” Hava, Dumitrel şi Lupu  şi-au bătut joc şi de banii oraşului, dar şi de clubul care poate avea şanse la o soartă mai bună. Ca să facem şi o glumă, prin schemele financiare suspecte derulate, ce se pare că au lăsat FC Unirea fără bani, Hava şi PDL l-au privat pe colegul Dumitrel de suporteri pe stadion şi de ocazia de a-şi împlini visul de fi aplaudat de o arenă … un pic mai plină. Trebuie să se ştie că din banii publici daţi Unirii au fost plătiţi majoritatea lipitorilor de afişe de la PDL, unii angajaţi (sic!!!) şi la primărie!

În ce ne priveşte, pe mine şi colegii liberali, cerem lucruri simple: susţinerea clară şi fermă a fotbalului albaiulian, pentru o echipă cu o tradiţie de 88 de ani, cu bani publici curaţi, daţi pe un plan clar de performanţă şi nu doar atunci când îi foloseşte unuia sau altuia ca să îşi facă imagine. În particular, la nivel de judeţean e nevoie de un buget corect, care să finanțeze şi investiţii și nu doar manifestări de tip comunist unde cultura și sportul sunt deturnate și vândute ca să își facă Dumitrel, Hava și PDL imagine. Dacă exista transparenta, USL va susţine în continuare Unirea şi sporturile care aduc performante şi imagine pentru un judeţ, nu pentru doi politruci Hava şi Dumitrel, oamenii lui Băsescu din Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea