Florin Roman susţine candidatura comună Alba Iulia / Cluj-Napoca pentru Capitală Culturală Europeană în 2020
Florin Roman, vicepreşedintele Consiliului judeţean Alba, a anunţat marţi, 8 ianuarie, că salută declaraţiile reprezentanţilor administraţiei publice locale în legătură cu posibilitatea unei candidaturi comune Alba Iulia / Cluj -Napoca pentru “capitală culturală europeană”, iar Consiliul judeţean Alba se va implica cu toate forţele pentru realizarea acestui deziderat.
“În calitate de albaiulian şi iniţiator al proiectului Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană doresc să salut declaraţiile reprezentanţilor administraţiei publice locale, în legătură cu posibilitatea unei candidaturi comune cu municipiul Cluj Napoca. Mă bucur că în contextul regionalizării şi al încheierii campaniei electorale, factorii de decizie din administraţia publică şi judeţeană repun în discuţie un proiect important, care poate genera bunăstare pentru albaiulieni şi judeţ. 2013 este ultimul tren pentru ca proiectul Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană să prindă viaţă, iar asocierea cu Cluj Napoca nu poate însemna decât o şansă în plus.
Mai cred însă că momentul poveştilor a trecut, iar dialogul şi angajamentele instituţionale ferme sunt necesare. Este un moment prielnic pentru ca toate forţele politice locale să se coaguleze în jurul unui proiect european, din care avem doar de câştigat. Reorganizarea României ce va demara în 2014 presupune nu doar apariţia capitalelor administrative, ci şi a capitalelor culturale. Depunerea dosarului de candidatură ar reprezenta un atuu în plus pentru Alba., o nouă şansă pe care nu o putem rata, din cauza unor orgolii politice mărunte.
Am discutat acest subiect în interiorul Consiliului judeţean Alba şi suntem dispuşi să colaborăm cu toate forţele pentru că asocierea dintre Alba Iulia şi Cluj reprezintă şi şansa de a rămâne un municipiu important pe harta reorganizării României” se arată în comunicatul remis presei de Florin Roman.
Declaraţia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Alba vine în contextul în care ieri, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia a declarat că singura şansă ca oraşul nostru să fie nominalizat capitală culturală europeană în anul 2020 este o candidatură în parteneriat cu municipiul Cluj-Napoca.
“Ca să ajungi capitală culturală înseamnă să ai în primul rând instituţii culturale solide, recunoscute, noi am început abia de 2 ani şi, ştiţi bine, tot timpul a fost un scandal enorm, de ce se face ce se face. Şi cu festivalul ăla mic de film, de ce se face aia, de ce nu se face altceva. În primul rând, trebuie să ne schimbăm mentalitatea asta, iar, chiar dacă singuri nu o să putem, o să putem împreună cu Clujul. Am discutat cu cei de la Cluj, urmează să facem o întâlnire serioasă în care să vedem ce putem face noi şi ce pot face ei. Aşa am avea o şansă foarte mare, iar, altfel, nu mi-e frică să o spun, nu avem nicio şansă”, a declarat luni, 7 decembrie, Mircea Hava.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 10 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918