Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman susţine candidatura comună Alba Iulia / Cluj-Napoca pentru Capitală Culturală Europeană în 2020

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florin Roman, vicepreşedintele Consiliului judeţean Alba, a anunţat marţi, 8 ianuarie, că salută declaraţiile reprezentanţilor administraţiei publice locale în legătură cu posibilitatea unei candidaturi comune Alba Iulia / Cluj -Napoca pentru “capitală culturală europeană”, iar Consiliul judeţean Alba se va implica cu toate forţele pentru realizarea acestui deziderat.

“În calitate de albaiulian şi iniţiator al proiectului  Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană doresc să salut declaraţiile reprezentanţilor administraţiei publice locale, în legătură cu posibilitatea unei candidaturi comune cu municipiul Cluj  Napoca. Mă bucur că în contextul regionalizării şi al încheierii campaniei electorale, factorii de decizie din administraţia publică şi judeţeană repun în discuţie un proiect important, care poate genera bunăstare pentru albaiulieni şi judeţ. 2013 este ultimul tren pentru ca proiectul Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană să prindă viaţă, iar asocierea cu Cluj Napoca nu poate însemna decât o şansă în plus.

Mai cred însă că momentul poveştilor a  trecut, iar dialogul şi  angajamentele instituţionale ferme sunt necesare. Este un moment prielnic pentru ca toate forţele politice locale să se coaguleze în jurul unui proiect european,  din care avem doar de câştigat. Reorganizarea României ce va demara în 2014 presupune nu doar apariţia capitalelor administrative, ci şi a capitalelor culturale. Depunerea dosarului de candidatură ar reprezenta un atuu în plus pentru Alba., o nouă şansă pe care nu o putem rata, din cauza unor orgolii politice mărunte.

Am discutat acest subiect în interiorul Consiliului judeţean Alba şi suntem dispuşi să colaborăm cu toate forţele pentru că asocierea dintre Alba Iulia şi Cluj reprezintă şi şansa de a rămâne un municipiu important pe harta reorganizării României” se arată în comunicatul remis presei de Florin Roman.

Declaraţia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Alba vine în contextul în care ieri, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia a declarat că singura şansă ca oraşul nostru să fie nominalizat capitală culturală europeană în anul 2020 este o candidatură în parteneriat cu municipiul Cluj-Napoca.

“Ca să ajungi capitală culturală înseamnă să ai în primul rând instituţii culturale solide, recunoscute, noi am început abia de 2 ani şi, ştiţi bine, tot timpul a fost un scandal enorm, de ce se face ce se face. Şi cu festivalul ăla mic de film, de ce se face aia, de ce nu se face altceva. În primul rând, trebuie să ne schimbăm mentalitatea asta, iar, chiar dacă singuri nu o să putem, o să putem împreună cu Clujul. Am discutat cu cei de la Cluj, urmează să facem o întâlnire serioasă în care să vedem ce putem face noi şi ce pot face ei. Aşa am avea o şansă foarte mare, iar, altfel, nu mi-e frică să o spun, nu avem nicio şansă”, a declarat luni, 7 decembrie, Mircea Hava.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor! USR Daia Română are plăcerea să anunțe desemnarea lui Silviu-Mihai Moldovan, candidat pentru funcția de primar al comunei Daia Română. Cu o viziune proaspătă și un plan ambițios de dezvoltare, Silviu este hotărât să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea locală. În vârstă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea