// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Florin Roman: PSD pune cruce școlii din Micești. Ciclul gimnazial a fost închis abuziv/ Secretar de stat: În funcție de anumiți factori, nivelul de învățământ poate fi reînființat anul viitor

PSD pune cruce școlii din Micești, a scris, luni pe Facebook, deputatul PNL de Alba Florin Roman, care precizează că ciclul gimnazial a fost închis abuziv. De asemenea, potrivit aceleași sursei, un secretar de stat a comunicat că în funcție de anumiți factori nivelul de învățământ poate fi reînființat anul viitor.

”PSD pune cruce școlii din Micesti! După trei vizite succesive la Ministerul Educației și Cercetării, ocazie cu care mi s-a transmis inițial ca in situația școlii din Micesti “cei de la nivel judetean au greșit”, și ca situația urmează a fi “reanalizată”, ieri mi s-a comunicat oficial, ceea ce spuneam încă de la început: ca ciclul gimnazial V-VIII a fost închis abuziv. In adresa de răspuns se precizează explicit:”Consiliul de Administrație al liceului cu program sportiv și Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar au constatat ca efectivele de elevi, nu reprezintă efective medii, acestea fiind spre minimele prevăzute de lege, ceea ce conduce implicit și la o subfinanțare a unității de invatamant, având in vedere ca finanțarea se acorda in baza costului standard per elev. Ca urmare, decizia mutării nivelului gimnazial s-a realizat și in scopul încadrării in bugetul aprobat”, se precizează in răspunsul ministerului. Așadar, in opinia PSD Alba, a inspectorului general Daramus, educația copiilor din Micesti tine doar de bani, deși MEN recunoaște explicit ca se respecta regulile minime de funcționare. Totodata, se recunoaște explicit ca cei care au luat decizia de mutare a ciclului gimnazial sunt decidenții politici ai Insoectoratului Școlar Alba, prin vicepreședintele PSD, Marcela Daramus. Minciuna PSD merge pana la capăt:”In funcție de dezvoltarea economică, evoluția demografica și alocarea bugetară, nivelul de invatamant gimnazial de la Scoala Micesti, poate fi reînființat in anul școlar următor”, se precizează in răspunsul secretarului de stat PSD, Ionel Florian Lixandru. Așadar, PSD minte cum respira! Deși au negat categoric, in mod repetat ca nu se vor inchide și comasa scoli și clase, exact asta au făcut, provocând o serie de drame in rândul copiiilor și părinților! Mai indrazniti sa credeți in minciunile PSD? Odată cu preluarea guvernării, PNL este obligat sa repare aceasta nedreptate”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Răspunsuri la Florin Roman: PSD pune cruce școlii din Micești. Ciclul gimnazial a fost închis abuziv/ Secretar de stat: În funcție de anumiți factori, nivelul de învățământ poate fi reînființat anul viitor

 1. projustice 24.09.2018 la 17:56

  In ziar a aparut ca s-a pierdut si procesul in instanta. asa ca ce se tot doreste mentinerea unei scoli cu asa efective mai ales ca Micesti apartine de municipiul Alba- Iulia si nu este o comuna sau un sat amarat unde nu se pot aduce copii din alte parti sau duce in alte parti. Domnule Roman in unele din comunele sau satele judetului copiii merg pe jos mai mult de 3 km, pe jos pana la scoala si nu mai fac mofturi ca cei din municipiu. Cine vrea scoala face indiferent de sacrificii, cine nu, baga de vina altora.

 2. proghertoi 25.09.2018 la 9:46

  Da domnule projustice dar copiii din cealalta capitala au cam uitat mersul pe jos…. ia uita-te matale cat e de aglomerata dimineata ruta micesti – alba in timpul scolii si cat de lejer( cred ce traficul se reduce la mai mult de jumatate) in vacantele scolare…..cu toate ca sunt si autobuze din 10 in 10 munute…. dar copiii albaiulieni ( micesteni daca vrei) sunt prea aristocrati si ca sa circule cu aotobuzul , daramite pe jos…… asa ca despre ce sacrificii vorbim……???????

 3. marius 25.09.2018 la 10:30

  Binecunoscutul protestatar #rezist, inlantuitul copacilor seculari, își dă masura gândirii Johanniste și de această dată. Din nefericire, nu l-am vazut niciodată protestând împotriva abuzurilor statului parale, căci el este însuși esența paralelismului. Oricat s-ar stradui să se afirme în spațiul public, tot același personaj lipsit de coloană vertebrară ramâne. În rest, rog cetațenii care trec prin preajma domniei sale, și-l mai văd protestând, să-i ofere cu generozitate un scaun sau o scara ca să fie mai vizibil.
  Ps. Cât privește școala din Micești nu e un capăt de țară că elevii din ciclul gimnazial vor fi nevoiți să-și continue studiile în Alba Iulia. Când s-au desființat sute de scoli, de către regimul Băsescu, și li s-au pus elevilor la dispoziție nicrobuze , ca să facă naveta la școala de centru sau cea mai apropiată instituție, totul a fost miere și lapte. Era nevoie de reduceri bugetare. Când s-au desființat 70 de spitale, totul a fost cât se poate de judicios calculat. Când s-au facut abuzuri, totul s-a făcut în numele rațiunilor de stat. Când nu s-a făcut ce nu s-a putut, nu s-a făcut mare caz de necaz.

 4. 1918 25.09.2018 la 14:09

  Domnu Roman a mai protestat el prosteste pentru parcul Custozza, dorind sa se lege de copaci pentru cateva voturi, sa intelegem ca doreste si sa se lege de cladirea scolii ?

 5. Mafalda 26.09.2018 la 9:24

  Asa cums- a spus mai sus majoritatea parintilor din Micesti doresc ca odraslele lor sa faca scola in Aba iulia asa ca neavind efectivul necesar este logic sa se desfiinteze.scoala. Scolile din alba oricum erau pline de elevi din Micesti si Oarda