Ziarul Unirea

Florin Roman: Poveştile electorale şi mincinoase ale cuplului Hava-PDL. Azi: Sala Polivalentă, un vis neîmplinit de 18 ani

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

    Se apropie alegerile pentru primărie. Hava intră în dispozitiv. Să nu greşiţi! Nu se duce la muncă, ci e vorba de „cărţile” de poveşti despre „ce va face el în Alba Iulia în următorii 4 ani”. Sunt poveştile pe care le auziţi din 1994 încoace. Mai exact de când Hava a ajuns acolo sus prima oară. Sunt 18 ani dragi albaiulieni, 18 ani de poveşti mincinoase!
Haideţi să ne amintim poveştile ultimilor ani pe care Hava şi PDL le tot spun când vin alegerile. „Zeci de mii de turişti în Cetate” – unde sunt? Verdict: minciună. „Investitori de zeci de milioane de euro şi mii de locuri de muncă” –  unde sunt? Verdict: minciuni. „Evenimente internaţionale prestigioase în Cetate” – unde sunt? Verdict: minciună. „Promovare internaţională a Alba Iuliei” – unde e? Verdict: minciună. „Înverzirea oraşului”- unde e? Oraşul e defrişat şi abia mai are jumătate de parc. Verdict: minciuni. „Nocturnă la stadion” – unde e? Verdict: minciună! „Sala Polivalentă” – unde e? Verdict: minciună!
Nişte fete inimoase şi luptătoare care joacă baschet au crezut probabil cel puţin povestea cu Sala Polivalentă şi au luat-o în serios. Au zis „hai să facem performanţă” şi o să aducem aici gloria, în Alba Iulia. Ei bine, ele şi-au făcut treaba şi sunt de respectat, Hava nu şi-a făcut-o. Astfel că acum, în 2012, echipa va juca probabil finala Campionatului Naţional şi nu are o sală polivalentă în care să dispute meciul. Mai mult, ne bucurăm că sunt şanse mari ca echipa să joace în cupele europene.
Şi unde o să joace? Probabil la Sibiu sau Cluj. Oamenii cu venituri mai modeste nu vor avea cum să meargă acolo. Echipa, aşadar, nu va fi susţinută. Pentru că nu există Sala Polivalentă pe care Hava ne-a promis-o an de an, şi la fiecare alegeri, iar şi iar şi iar… Nu e nici măcar un plan serios să fie făcută. Doar vorbele mincinoase ale lui Hava că „va face”. O să le auziţi iar şi iar în următoarele luni – pentru că, nu-i aşa, vin alegerile! Cei de la fotbal s-au mai convins mai repede cu nocturna şi „sprijinul” fictiv al viitorului-fost primar Hava.
Avem o propunere pentru domnul Hava: renunţaţi la cei peste 800.000 euro (35 de miliarde de lei vechi) din bugetul local pe care vreţi să îi aruncaţi pe geam în 2012 în campania dvs electorală! Renunţaţi la evenimente aberante precum „Capitala Sănătăţii”. Tăiaţi masiv cheltuielile evenimentelor bugetofage şi suprabugetate şi prin care sifonaţi bani la campania dumneavoastră electorală. E vorba de Zilele Cetăţii sau Zilele Oraşului. Se pot organiza aceste două evenimente foarte simplu, ca şi în ultimii 2 ani, doar din sponsorizări şi prin colaborări locale!
Băgaţi domnule banii în ceva care să rămână şi copiilor noştri: o Sală Polivalentă şi pentru spectacole – care să dăinuiască! Avem nevoie de ea pentru a fi un centru sportiv de anvergură, avem nevoie de o sală pentru a fi Capitală Culturală Europeană. Nu putem să ne mai înghesuim, aşa cum spun şi oamenii, spectatorii, într-o sală îngustă şi depăşită, ca vitele. Merg săptămânal la meciurile echipei de baschet şi oamenii înjură printre dinţi „promisiunile” lui Hava.
Nu vă speriaţi domnule Hava: Sala nu ar costa aşa mult. Cam cât 15 sensuri din alea giratorii pe care le-aţi făcut cu 60.000 de euro bucata. Pardon! 50.000 de euro bucata! Aţi rectificat şi aţi recunoscut monstruozitatea. E simplu, nu mai daţi bani pe bandă rulantă la Corint sau pe „havele” pe care le înlocuiţi anual. Şi gata, vom avea banii! În 2-3 ani va fi gata Sala pe bune! E adevărat, nu veţi mai avea această „ocazie”, pentru că va fi alt primar. Dar măcar anul ăsta, 2012, vă rugăm: nu ne lăsaţi moştenire o ruină şi o risipă totală! Ştim că va place puterea şi că priviţi pe toată lumea de sus, de la înălţimea celor aproape 5 mandate care nu vă ajung…  dar poate e cazul să ne mai lăsaţi în pace cu poveştile dvs cu tot!

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

25 Comentarii

marcel 12 februarie 2012 at 19:38

Cam asa e. A dat-o intruna cu turismul lui si al lui Udrea, fara sa fie constient ca 70% din populatie se zbate in saracie. Daca era asa de complicat de inteles, trebuia sa traga cu un ochi la vecinii nostrii greci sa vada unde duce turismul excesiv.

* 12 februarie 2012 at 19:42

Mai taci si tu din gura si pune mana pe lopata si dezapezeste orasul ! Sa dati din gura sunteti buni toti in timp ce romanii de rand traiesc in frig si rabda de foame ! Ar trebui sa va fie la toti rusine ca sunteti niste R E B U T U R I umane cu IQ mai mic decat la o primata !

ardeleanul34 12 februarie 2012 at 19:47

Domnul Roman spune doar adevaruri aici. De ce oare Alba-Iulia este atat de putin dezvoltat? De ce oare in Alba-Iulia nu vine nici macar un magazin important, deoarece, in afara de Kaufland, chiar nu putem afirma ca mai exista in Alba-Iulia alt supermarket sau hipermarket, cum doriti sa ii spuneti. Pentru ca le pasa de noi atat de mult celor care o conduc!!!
Asa ca sa il sustinem pe Domnul Roman si echipa sa, deoarece cu dansii la conducerea municipiului se va schimba complet imaginea acestui oras istoric!!!

@ardeleanul34 12 februarie 2012 at 19:59

FELICITARI!!! Ai dovedit ca esti pupincuristul numarul 1 al lui Roman. Parca te si vad acasa compunand poezii de proslavire pentru „iubitului nostru conducator” care va duce Alba Iulia pe noi culmi de prosperitate si dezvoltare economica, in orasul nostru multilateral dezvoltat. ROMAN PACE !!! ROMANIA PACE!!

ardeleanul34 12 februarie 2012 at 20:19

Dragul sau draga mea.Eu zic doar ceea ce gandesc, iar Domnul Roman chiar propune ceva, lucruri pe care le-ar si realiza, sunt sigur!!!Poezii cred ca faceti voi pe la PD-L pe acolo pentru conducatorii mult iubiti de voi!!!

Impartial 12 februarie 2012 at 19:50

Nu mai comentati PDL-stilor. Si florin Roman a muncit cinstit!!!!

Schema de personal a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) s-a îmbogăţit, în ultimii 3 ani de guvernare liberală, cu patru neveste ale unor liberali „de forţă”. E vorba de Laura Atanasiu, soţia preşedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, soţia preşedintelui ANAF, Daniel Chiţoiu, Dana Motreanu, soţia deputatului PNL Dan Motreanu (ex-ministru al Agriculturii), şi soţia deputatului PNL George Scutaru. Cele patru doamne nu au statut de funcţionari publici şi au fost angajate prin concurs, conform competenţelor, după cum explică Florin Roman, secretarul general al CSA. Domnul Roman, fost jurnalist, actualmente membru PNL, cu o carieră în ascensiune, a fost şi el angajat prin concurs, în octombrie 2006.

Roman este asociat cu doamna Atanasiu la firma Travel Vision Global SRL, deţinătorul postului de radio „Ardeleanul” din Alba Iulia. Dl. Roman a fost numit de dl. Atanasiu în Consiliile de Administraţie ale mai multor societăţi în care AVAS are (a avut) participaţii. Între altele, EximBank, Eon Gaz şi Automobile Craiova.

ASA CA NU MAI TOT SPUNETI CA NU A MUNCIT.

Dorina 12 februarie 2012 at 20:17

Nu se opreste Roman asta din minciuni! re si dreptate pe alocuri,dar iata cum sunt adevaratele raspunsuri’:”zeci de mii de turisti in cetate”-nu e minciuna.daca roman s-ar plimba prin cetate, VARA, ar vedea ca in fiecare zi gaseste turisti, iar vara, in fiecare sambata sunt o gramada de tursti la poarta 3, la schimbrea garzii, si la cerem.salvelor de tun!”Investii de zeci de mil. de euro”- Fabrica de condimente supremia si fabrica de piese auto belgiana(la care se vor incepe lucr.de constructie in primavara)au investit impreuna 38 mil.euro! „mii de locuri de munca” nu zic, ca asta n-a promis hava niciodata.”evenimente prestigioase in Cetate” nu a zis nimeni ca sunt, domnule Roman!pana acum a fost doar Dilema, festival care a fost un real succes.evenimentele prestigiosa de care ziceti ds. n-a zis nimeni ca SUNT, ci ca pe viitor, VOR FI!!!!”Promovare internationala a orasului”-nu e minciuna!Alba Iulia a participat in 2010 si 2011 la multe targuri internationale si nationale de turism, si la fiecare a fost vedeta targului datorita Cetatii.”Inverzirea orasului”-nu e minciuna!in 2010 s-a creeat parcul SF.Ecaterina,(cu supr.aproape cat custozza),anul trecut s-au plantat in interiorul cetatii 150 de copaci cu coroana deja formata, s-au plantat copaci pe bd.rev. si pe Transilvaniei(in locul tufisurilor)
si in santuri, aproape 200 de copaci care acum sunt mici(dar, aca roman iubeste atat natura, ar trebui sa se bucure ca s-au plantat!).roman nu stie sa numere, caci zice ca in Alba Iulia nu mai este numai o jumatate de parc (uita sa socoteasca parculetele din centru, parcul sf.Ecaterina, parcul cetate).de sala polivalenta s-a scris in ziar ca se va face, acum 2 saptamani, dar roman nu stie sa citeasca presa, ci numai sa publice minciuni in ea!

ardeleanul34 12 februarie 2012 at 20:24

Chiar nu cred ca te-ai plimbat prin cetate, deoarece oricand ai merge, ori vara, ori toamna, oricand vrei tu, nu vei vedea decat rar cate un autocar.Cei de la Hunedoara de exemplu banuiesc ca au mai multi vizitatori la Castel intr-o zi decat avem noi la Cetate intr-o luna, deci nu mai tot spuneti prostii.In Centru mai este cat de cat parc, cel din Cetate va disparea cat de curand, iar celalalt parc chiar nu stiu pe unde il vezi tu.

Aurelian 13 februarie 2012 at 10:49

Dorina plantarea acestor copaci nu sunt nimic pentru Piticul Atomic, ca acesti copaci sunt tineri si nu au scorburi,ca fostii copaci din Parcul Ciorilor, unde obijnuia Piticul Atomic sa-si faca siesta!

Gogu 13 februarie 2012 at 17:41

Supremia a investit 9 mil de euro, iar belgienii deocamdata nimik. De unde ai ajuns la 38 mil euro?
Poate e vorba de diferenta pe care au incasat-o onor portocalii?
Chiar nu ma asteptam la Asa spaga….

Sophie 12 februarie 2012 at 20:18

Florin Roman nu face altceva decat sa scoata Alba Iulia din anonimat ! Si bine face. Daca in 2020 o sa devenim Capitala Culturala Europeana o sa iasa cu siguranta din ceata in care se afla acum ! Rusine PDl pentru ca nu ati stiut sa aduceti turisti straini,decat foarte putini..Ca sa nu mai zic de cei din tara.Foarte slab turismul albaiulian !

Sophie DEE 12 februarie 2012 at 20:33

Mai termina cu Capitala Culturala Europeana ca Alba Iulia nu o sa ajunga asa ceva in 1000 de ani de acum incolo. Puneti mana si faceti ceva serios si nu va mai amagiti cu tampenii de acest gen !

ardeleanul34 12 februarie 2012 at 20:40

De ce tampenie?Ca nu va place voua???Sibiul ce avea in plus cand a castigat???Nimic!!!Asa ca nu mai tot aveti treaba cu acest proiect, pentru ca Alba-Iulia merita sa fie Capitala Culturala, datorita istoriei pe care o are acest municipiu!!!

F0 12 februarie 2012 at 20:45

Ce avea Sibiul in plus ? Tu am impresia ca glumesti sau nu ai habar pe ce lume traiesti. Alba Iulia se poate compara doar cu Zalaul in Transilvania ca nivel de cultura.

ardeleanul34 13 februarie 2012 at 10:40

Dar ca istorie cu cine sa poate compara?Cu nimeni.Stiu ca va deranjeaza acest fapt, dar daca va uitati cu atentie la cum era Sibiul inainte de a fi Capitala Culturala veti observa ca nu avea nimi plus fata de ce are Alba-Iulia acum, toate fiind construite dupa.

Aurelian 14 februarie 2012 at 12:40

Tarziu, incearca sa scoata Piticul Atomic, Alba din anonimat, ea este cunoscuta de toti Romanii, si nu numai ca istorie, i-a facut publicitate Mihai Florin Neahorniac, pe cand candida la Primaria Generala a Capitalei, si la Presedentia Romaniei. Ala putea avea studii, ca l-au trimis judecatorii sa faca un „studiu” de 11 ani si junatate la Facultatea de Drept Comun de la Aiud, dar la „absolvit” Ceausescu, numai dupa vreo 6 luni. Pacat ca pe atunci Piticul Atomic se juca cu puta in tarana, putea invata cate ceva de la MFN, si ii putea folosi acum, cand ii contrat din toate partile!

Aurelian 12 februarie 2012 at 21:21

Ai gasit stranba Florinel, acum ii sala polivalenta, ca Alba-Iulia Capitala Cultural Europeana 2020, a cazut. Asa ai sa cazi si tu, ca de prabusit nu ai de unde ca esti un nimeni mai Pitic Atomic, ai sa cazi, alaturi de Eutanasiu si Gasca de la Cujer. Ati gasit ceva cu piratiatul electronic al Primariei, sau o sa va gaseasca „militia” acum? Nu cred ca ati gasit nimic, ca folositi tot zvonuri de tip Potorina, contra lui Hava! Asa-i cu hacher-ii astia, ati dat inca un fas, o actiune care va compromis fara nici un rezultat, ca daca ati fi gasit ceva se inrosea Internetul, si se bloca DNA cu denuntii!

Gogu 13 februarie 2012 at 17:45

Nu-ti fa probleme Aurelian, ca Hava merge anul asta la DNA mai des decat la servici. Prietenii stiu de ce….
Apropo cica la primarul de la Cluj I-ar fi dor de el… si Hava cum II cumsecade s-ar putea sa-I faca o visita.

marcel 12 februarie 2012 at 23:16

Turismul e un moft pentru zile insorite, nu pentru vremuri de criza. Daca nu credeti uitati-va la greci.

Aurelian 12 februarie 2012 at 23:42

Marcele, Piticul Atomic cu proiectul lui faraonic, Alba-Iulia Capitala Cultural Europeana 2020, nu urmarea turismul. Nu va mai kkti pe voi ca pute si putiti!

marcel 13 februarie 2012 at 0:07

In momentul de fata, cel care incearca sa bage turistii cu forta in oras, in loc sa creeze locuri de munca, este Mr.Hava.

marcel 13 februarie 2012 at 0:12

In momentul de fata, cel care incearca sa bage turistii cu forta in oras, in loc sa incerce sa atraga investitii (implicit locuri de munca), este Mr.Hava.

Aurelian 13 februarie 2012 at 15:19

Deci tu imi dai de inteles ca tot ce-i „fata capul” Piticului Atomic, ii numai vrajeala de amortit tugulanii, ca sa voteze PeNaLi, si ca de fapt proiectul faraonic Alba-Iulia Capitala Culturala Europeana 2020, nu ii dedicata cresterii turismului in Alba-Iulia, ca sa scoata profitul de 300.000.000€ promis, cu atata generozitate, cu numai 15.000.000€ cheltuieli, ca de fapt Florinel nu s-a gandit niciodata serios la proiect, ca ii impotriva turismului.
Asa-i cum am banuit, totu-i gargara de gaita blonda!

Antiprostie 13 februarie 2012 at 9:07

Piticul asta este ca o cotofana care cocotata in varful unei crengute urla si urla in toate directiile. Cine a mai vazut cotofana (tarca) blonda? O fi vreun mutant sau copieaza comportamente pentru a induce in eroare?
Scuze pentru comparatie, dar este izbitoare asemanarea…
Pentru orice investitie este necesara un calcul de rentabilitate, de amortizare a investitiei. Aceste calcule sunt necesare pentru orice investitie, de aici si faptul ca nu avem in oras renumitele restaurante, magazine etc. Pentru cine?
Capitala europeana, zici. Cu cine? Sala polivalenta,zici. Pentru cine? Exemplu de rentabilitate la stadionul municipal: consumatori – 200 persoane/ meci + 5-6 amatori/zi care utilizeaza pista de alergare cu benzile de cauciuc deplasate si neintretinute.
Haideti cu propuneri de rentabilizare a investitiilor deja existente si apoi visati la altele. Cine vrei sa organizeze daca nu cei care se cred influenti si/sau formatori de opinii?

Atentie insa! Fiti relisti, lasati visele.

CORCODEL 13 februarie 2012 at 10:50

Si totusi Sala Polivalenta a fost discutata in toata splendoarea ei atunci cand domnul Hava o plimba pe madam Plescoi calare pe o iapa a Corintului prin santurile cetatii.

Comentariile sunt oprite