Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Poveştile electorale şi mincinoase ale cuplului Hava-PDL. Azi: Sala Polivalentă, un vis neîmplinit de 18 ani

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Se apropie alegerile pentru primărie. Hava intră în dispozitiv. Să nu greşiţi! Nu se duce la muncă, ci e vorba de „cărţile” de poveşti despre „ce va face el în Alba Iulia în următorii 4 ani”. Sunt poveştile pe care le auziţi din 1994 încoace. Mai exact de când Hava a ajuns acolo sus prima oară. Sunt 18 ani dragi albaiulieni, 18 ani de poveşti mincinoase!
Haideţi să ne amintim poveştile ultimilor ani pe care Hava şi PDL le tot spun când vin alegerile. „Zeci de mii de turişti în Cetate” – unde sunt? Verdict: minciună. „Investitori de zeci de milioane de euro şi mii de locuri de muncă” –  unde sunt? Verdict: minciuni. „Evenimente internaţionale prestigioase în Cetate” – unde sunt? Verdict: minciună. „Promovare internaţională a Alba Iuliei” – unde e? Verdict: minciună. „Înverzirea oraşului”- unde e? Oraşul e defrişat şi abia mai are jumătate de parc. Verdict: minciuni. „Nocturnă la stadion” – unde e? Verdict: minciună! „Sala Polivalentă” – unde e? Verdict: minciună!
Nişte fete inimoase şi luptătoare care joacă baschet au crezut probabil cel puţin povestea cu Sala Polivalentă şi au luat-o în serios. Au zis „hai să facem performanţă” şi o să aducem aici gloria, în Alba Iulia. Ei bine, ele şi-au făcut treaba şi sunt de respectat, Hava nu şi-a făcut-o. Astfel că acum, în 2012, echipa va juca probabil finala Campionatului Naţional şi nu are o sală polivalentă în care să dispute meciul. Mai mult, ne bucurăm că sunt şanse mari ca echipa să joace în cupele europene.
Şi unde o să joace? Probabil la Sibiu sau Cluj. Oamenii cu venituri mai modeste nu vor avea cum să meargă acolo. Echipa, aşadar, nu va fi susţinută. Pentru că nu există Sala Polivalentă pe care Hava ne-a promis-o an de an, şi la fiecare alegeri, iar şi iar şi iar… Nu e nici măcar un plan serios să fie făcută. Doar vorbele mincinoase ale lui Hava că „va face”. O să le auziţi iar şi iar în următoarele luni – pentru că, nu-i aşa, vin alegerile! Cei de la fotbal s-au mai convins mai repede cu nocturna şi „sprijinul” fictiv al viitorului-fost primar Hava.
Avem o propunere pentru domnul Hava: renunţaţi la cei peste 800.000 euro (35 de miliarde de lei vechi) din bugetul local pe care vreţi să îi aruncaţi pe geam în 2012 în campania dvs electorală! Renunţaţi la evenimente aberante precum „Capitala Sănătăţii”. Tăiaţi masiv cheltuielile evenimentelor bugetofage şi suprabugetate şi prin care sifonaţi bani la campania dumneavoastră electorală. E vorba de Zilele Cetăţii sau Zilele Oraşului. Se pot organiza aceste două evenimente foarte simplu, ca şi în ultimii 2 ani, doar din sponsorizări şi prin colaborări locale!
Băgaţi domnule banii în ceva care să rămână şi copiilor noştri: o Sală Polivalentă şi pentru spectacole – care să dăinuiască! Avem nevoie de ea pentru a fi un centru sportiv de anvergură, avem nevoie de o sală pentru a fi Capitală Culturală Europeană. Nu putem să ne mai înghesuim, aşa cum spun şi oamenii, spectatorii, într-o sală îngustă şi depăşită, ca vitele. Merg săptămânal la meciurile echipei de baschet şi oamenii înjură printre dinţi „promisiunile” lui Hava.
Nu vă speriaţi domnule Hava: Sala nu ar costa aşa mult. Cam cât 15 sensuri din alea giratorii pe care le-aţi făcut cu 60.000 de euro bucata. Pardon! 50.000 de euro bucata! Aţi rectificat şi aţi recunoscut monstruozitatea. E simplu, nu mai daţi bani pe bandă rulantă la Corint sau pe „havele” pe care le înlocuiţi anual. Şi gata, vom avea banii! În 2-3 ani va fi gata Sala pe bune! E adevărat, nu veţi mai avea această „ocazie”, pentru că va fi alt primar. Dar măcar anul ăsta, 2012, vă rugăm: nu ne lăsaţi moştenire o ruină şi o risipă totală! Ştim că va place puterea şi că priviţi pe toată lumea de sus, de la înălţimea celor aproape 5 mandate care nu vă ajung…  dar poate e cazul să ne mai lăsaţi în pace cu poveştile dvs cu tot!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea