Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Ocupați-vă de cei care produc ceva pentru economia României și de problemele lor, domnilor din Guvernul PSDragnea, și nu EXCLUSIV de poruncile Stăpânului vostru!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Domnule președinte de ședință,
Stimați colegi,

Lovitura pentru mulți dintre micii întreprinzători din România are un impact devastator, deoarece sunt destui cei care nu au apucat să-și modifice numărul de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN incluse în obiectul de activitate impus de noua Lege 182/2016 al cărui termen de implementare în acest sens a expirat la data de 18 martie 2019.

Astfel, potrivit art. II alin. (1) din Legea nr. 182/2016, în termen de 2 ani de la intrarea în vigoare, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel prevăzut de prevederile legale în vigoare, și anume de maxim 5 clase de activități prevăzute de codul CAEN pentru PFA și maxim 10 clase de activități prevăzute de codul CAEN pentru întreprinderile individuale, aveau obligația de a solicita oficiului registrului comerţului competent modificarea, în mod corespunzător, a menţiunilor din registrul comerţului referitoare la obiectul de activitate, iar dacă nu au făcut-o vor fi radiate din oficiu.

Cu alte cuvinte, dacă unii au știut, au fost informați la timp și au reușit să întreprindă ceva în acest sens, au șansa să mai existe și de acum înainte, dacă nu, au fost pur și simplu radiați de către Oficiul Național al Registrului Comerțului, fără să se gândească nimeni că poate o mare parte din cei radiați au, poate, proiecte în derulare!

Doamnelor și domnilor deputați,

L-am întrebat pe domnul ministru al Agriculturii, domnul Petre Daea, ce se întâmplă în situația în care cei radiați din oficiu au proiecte în derulare, legături contractuale cu APIA și AFIR, precum și care sunt soluțiile pe care le are în vedere pentru rezolvarea acestei probleme? Același lucru l-am întrebat și pe ministrul Justiției, domnul Tudorel Toader.

Dar cred că domnii miniștri ar fi trebuit să fie dânșii primii preocupați de soarta acestor întreprinzători, care au adus bani la bugetul României prin impozitele și taxele plătite și care, dacă au în derulare proiecte pe fonduri europene, contribuie și ei, nu numai la o creștere a ratei absorbției fondurilor europene – la care guvernele PSDragnea nu prea s-au priceput -, dar și la dezvoltarea și modernizarea României, chiar dacă vorbim de proiecte la scara micilor întreprinzători.

Oare în loc să se preocupe, 24 de ore din 24, de anihilarea Justiției din România, domnul ministru Toader nu s-ar fi putut ocupa și de cum să rezolve problema acestor mii de mici întreprinzători care au ajuns să fie astăzi radiați din oficiu, fără să-i pese nimănui din Guvern de ei?!

Din păcate, domnul Toader nu face altceva decât să caute cele mai bune metode de a-i face pe plac domnului Dragnea, punând în aplicare ad-litteram tot ce-i poruncește acesta, neocupându-se deloc de problemele curente ale țării și, mai ales, de problemele cu care se confruntă din punct de vedere juridic, cei care țin în spate economia și bugetul țării, chiar dacă se numesc mici întreprinzători sau persoane fizice autorizate.

Vă mulțumesc!
Florin-Claudiu Roman, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a alocat primele două contracte de finanțare către Organismul Intermediar Program Sănătate din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Priorității 1 a Programului, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea