Florin Roman, liderul deputaților PNL: PSD a călcat democrația în picioare furând 500 de primari

Noaptea ca hoții, PSD a dat liber traseismului primarilor în urmă cu 6 ani, când celebra ordonanță 50 a dus la migrația a peste 500 de primari ai opoziției de atunci către PSD.

Din acest motiv, argumentul PSD că nu se schimbă regulile jocului în timpul jocului, nu stă în picioare. PSD este ultimul în măsură să se pronunțe pe acest subiect, întrucât a fost artizanul legiferării traseismului primarilor. Cât despre invocarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, PSD nu are nici dreptul, dar nici legitimitatea să le invoce atât timp, cât tot, noaptea ca hotii, au dat drumul unei alte ordonanțe celebre, ordonanța 13, care a însemnat începutul măcelului în justiție.

Proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, cu 50 la suta plus 1, înseamnă o deplină legitimitate de care un primar are nevoie. Din păcate, în mod abuziv, PSD a blocat acest proiect la Comisia de cod electoral, iar asumarea răspunderii guvernului a devenit obligatorie. Urmare a actualei legislații, cu peste 500 de primari transferați, noaptea ca hoții, cei de la PSD au ajuns să aibă mai bine de jumătate din numărul primarilor din România și 28 de președinți de consilii județene, așa zișii baroni roșii.

O simplă simulare asupra rezultatelor din 26 mai, ne arată că dacă în acea zi ar fi fost organizate alegeri locale și nu europarlamentare, PSD ar fi pierdut circa 500 de primari. PNL va insista pe modificarea legislației electorale astfel încât și Diaspora să fie mai bine reprezentată în Parlament, iar românii din afara țării să își poată exercita votul în mod democratic, la fiecare tip de alegeri.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Oare? 17 ianuarie 2020 at 7:02

Sa nu fi acceptat OARE nici un traseist si PNL-ul? Ia mai analizati bine.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...