Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman, liderul deputaților PNL: PSD a călcat democrația în picioare furând 500 de primari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noaptea ca hoții, PSD a dat liber traseismului primarilor în urmă cu 6 ani, când celebra ordonanță 50 a dus la migrația a peste 500 de primari ai opoziției de atunci către PSD.

Din acest motiv, argumentul PSD că nu se schimbă regulile jocului în timpul jocului, nu stă în picioare. PSD este ultimul în măsură să se pronunțe pe acest subiect, întrucât a fost artizanul legiferării traseismului primarilor. Cât despre invocarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, PSD nu are nici dreptul, dar nici legitimitatea să le invoce atât timp, cât tot, noaptea ca hotii, au dat drumul unei alte ordonanțe celebre, ordonanța 13, care a însemnat începutul măcelului în justiție.

Proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, cu 50 la suta plus 1, înseamnă o deplină legitimitate de care un primar are nevoie. Din păcate, în mod abuziv, PSD a blocat acest proiect la Comisia de cod electoral, iar asumarea răspunderii guvernului a devenit obligatorie. Urmare a actualei legislații, cu peste 500 de primari transferați, noaptea ca hoții, cei de la PSD au ajuns să aibă mai bine de jumătate din numărul primarilor din România și 28 de președinți de consilii județene, așa zișii baroni roșii.

O simplă simulare asupra rezultatelor din 26 mai, ne arată că dacă în acea zi ar fi fost organizate alegeri locale și nu europarlamentare, PSD ar fi pierdut circa 500 de primari. PNL va insista pe modificarea legislației electorale astfel încât și Diaspora să fie mai bine reprezentată în Parlament, iar românii din afara țării să își poată exercita votul în mod democratic, la fiecare tip de alegeri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea