Rămâi conectat

Ştirea zilei

Florin Roman, liderul deputaților PNL: Amendament la decretul semnat de Klaus Iohannis. Propune amenzi de 20.000 de lei pentru persoanele care fac speculă cu produse medicale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florin Roman, liderul deputatilor PNL, a depus un amendament la decretul prin care președintele Klaus Iohannis a instaurat starea de urgență. Roman solicită ca oamenii care fac speculă cu produse medicale în perioada epidiemiei să fie amendați cu 20.000 de lei și să le fie confiscat stocul automat.

Am depus azi o observație la decretul privind instituirea stării de urgentă, prin care cei cărora comercializează materiale sanitare, măști, medicamente, dezinfectanți, să le fie confiscat întregul stoc, dacă acesta este supus speculei!

Totodată, am propus amendă de 20.000 de lei, în paralel cu confiscarea stocului. De exemplu, dacă ai cumpărat un stoc de 10.000 măști, azi vinzi masca cu 50 bani și mâine, din același stoc, vinzi cu 10 lei. În acest caz se confiscă întregul stoc și se aplică sancțiunea de 20.000 lei.

Am luat aceste măsuri întrucât, deși decretul prevede plafonarea prețului la utilități, medicamente și alimente de bază, acestea au explodat în magazine.

Cei care încearcă să facă profit nesimțit pe urma necazului oamenilor să se gândească bine! Politia și Jandarmeria vor trebui să urmărească aplicarea acestor prevederi!

Se introduce un nou articol, art.58 cu următorul conținut:

„Pe perioada stării de urgență este interzisă achiziționarea în scopul revânzării de materiale sanitare sau de produse alimentare de bază, dacă diferența de preț stabilită cu ocazia revânzării depășește dublul prețului existent la data de 1 ianuarie 2020 pentru materialul sanitar/produsul alimentar de bază supus revânzării.

Fapta constituie contravenție și se sancționează cu amendă de 20.000 de lei și confiscarea stocului de materiale/produse supus revânzării.

Contravenția se constată de către Poliție, Jandarmerie, organele administrației publice locale investite cu atribuții de control comercial, autoritățile publice centrale cu atribuții de protecție a drepturilor consumatorului”, se arată în observație.

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea