Florin Roman, liderul deputaților PNL: Amendament la decretul semnat de Klaus Iohannis. Propune amenzi de 20.000 de lei pentru persoanele care fac speculă cu produse medicale

Florin Roman, liderul deputatilor PNL, a depus un amendament la decretul prin care președintele Klaus Iohannis a instaurat starea de urgență. Roman solicită ca oamenii care fac speculă cu produse medicale în perioada epidiemiei să fie amendați cu 20.000 de lei și să le fie confiscat stocul automat.

Am depus azi o observație la decretul privind instituirea stării de urgentă, prin care cei cărora comercializează materiale sanitare, măști, medicamente, dezinfectanți, să le fie confiscat întregul stoc, dacă acesta este supus speculei!

INFORMARE COVID-19

Totodată, am propus amendă de 20.000 de lei, în paralel cu confiscarea stocului. De exemplu, dacă ai cumpărat un stoc de 10.000 măști, azi vinzi masca cu 50 bani și mâine, din același stoc, vinzi cu 10 lei. În acest caz se confiscă întregul stoc și se aplică sancțiunea de 20.000 lei.

Am luat aceste măsuri întrucât, deși decretul prevede plafonarea prețului la utilități, medicamente și alimente de bază, acestea au explodat în magazine.

Cei care încearcă să facă profit nesimțit pe urma necazului oamenilor să se gândească bine! Politia și Jandarmeria vor trebui să urmărească aplicarea acestor prevederi!

Se introduce un nou articol, art.58 cu următorul conținut:

„Pe perioada stării de urgență este interzisă achiziționarea în scopul revânzării de materiale sanitare sau de produse alimentare de bază, dacă diferența de preț stabilită cu ocazia revânzării depășește dublul prețului existent la data de 1 ianuarie 2020 pentru materialul sanitar/produsul alimentar de bază supus revânzării.

Fapta constituie contravenție și se sancționează cu amendă de 20.000 de lei și confiscarea stocului de materiale/produse supus revânzării.

Contravenția se constată de către Poliție, Jandarmerie, organele administrației publice locale investite cu atribuții de control comercial, autoritățile publice centrale cu atribuții de protecție a drepturilor consumatorului”, se arată în observație.

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

m 17 martie 2020 at 15:06

„Politia și Jandarmeria vor trebui să urmărească aplicarea acestor prevederi!”
Da unul cu piatra in apa si se chinuie 10 sa o scoata!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...