Florin Roman, Deputat PNL: Scrisoare deschisă privind dezastrul provocat de inundațiile fără precedent, adresată prim-ministrului României, Viorica Dăncilă

Doamnă prim-ministru,

Vreau să vă semnalez public dezastrul pe care l-au provocat zilele acestea inundațiile fără precedent care au lovit România. Astfel de fenomene meteo extreme au lovit, din păcate, și județul Alba, afectând zeci de localități, printre care satele Cricău, aparținând comunei cu același nume, dar și satul Bucerdea Vinoasă, comuna Ighiu. Sătenii nu-și amintesc ca, vreodată, localitățile lor să fi fost lovite cu atâta intensitate de ploile abundente.

Vorbim de aproximativ 400 de locuințe care au fost inundate, nivelul apei din interior atingând pe alocuri, în interior, peste 1 metru. În doar câteva minute, agoniseala de-o viață a acestor oameni a fost complet pierdută: pardoseli, covoare, mobilier și aparate electrocasnice au fost distruse. De asemenea, structura de rezistență a majorității caselor inundate a fost șubrezită. La toate acestea se adaugă și daunele produse asupra a aproximativ 50 de autoturisme, tractoare și alte utilaje agricole, care practic au fost măturate din drum sau din curți, de furia apelor dezlănțuite. Au fost distruse, totodată, circa 30 de drumuri comunale și forestiere, fiind afectate lucrări de îndiguire, precum și o serie de poduri și podețe.

Am vizitat aceste zone, am discutat cu aleșii locali, dar și cu familiile afectate, pe care le-am găsit într-o situație disperată, având nevoie urgentă de ajutor. Prin urmare, vă solicit, doamnă prim-ministru, să acționați de urgență și să inițiați o Hotărâre de Guvern pentru a dispune alocarea sumelor necesare pentru despăgubiri, din Fondul de rezervă al Guvernului. Aveți, astfel, șansa de a contribui decisiv la ameliorarea tragediei prin care trec acești oameni. În aceste momente, orice întârziere nu face decât să le accentueze suferința!

Cu speranța că veți da curs acestei solicitări, vă atașez, doamnă prim-ministru, mai multe imagini ale dezastrului de la fața locului și, totodată, rapoartele sinteză cu pagubele constatate de comisiile locale împotriva dezastrelor și o evaluare estimativă a pagubelor generate de natura dezlănțuită!

Raport calamitate- http://s.go.ro/gkns2aqv

Foto 1- http://s.go.ro/upawbw84

Foto 2- http://s.go.ro/roji2fto

Foto 3- http://s.go.ro/89dhevga

Foto 4- http://s.go.ro/0292dt07

Foto 5- http://s.go.ro/vs7j8wvi

Foto 6- http://s.go.ro/84mfgs56

Foto 7- http://s.go.ro/9cpcjh6m

Foto 8- http://s.go.ro/0plfwr7h

Cu stimă,
Florin-Claudiu Roman, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...