Florin Roman, deputat PNL: PSD aloca politic “vise”

Într-un total dispreț față de lege, PSD împarte “finanțări” pentru 575 de proiecte de dezvoltare locală (apă, drum, canal, distribuție de gaze), după o singură regulă: cine împarte, parte-și face.

Adică, peste 80% din proiecte sunt direcționate spre primarii PSD, ca o mita electorală înainte de moțiune. Criteriile legale sunt înlocuite cu bunul plac al domnului Ghizdeanu, omul lui Valcov din fruntea Comisiei Naționale de strategii și prognoza. Practic, dl Ghizdeanu a oferit preferențial informații primarilor PSD in sesnsul ca vor fi finanțate proiectele cu autorizatie de construire și procedura de achiziție finalizată sau in derulare.

O mare minciuna, recunoscuta chiar de dl Ghizdeanu, in răspunsul la o interpelare pe care am adresat-o ca deputat liberal, este ca nu exista bani pentru proiectele declarate “câștigătoare”.

Deși a anunțat 10 miliarde pentru aceste finantari, care de fapt sunt împrumuturi ce trebuie returnate integral sau parțial de primarii, dl Ghizdeanu ma informează ca a fost contractat un împrumut de…300 de milioane de lei de la Trezoreria Statului.

Iar dacă banii nu sunt cheltuiți, CNSP urmează sa plătească dobânda și penalități. Practic, prin acest răspuns oficial, guvernul PSD își da arama pe fata și recunoaște ca vinde “vise” in prag de moțiune.

Banii luați de trezorerie de Ghizdeanu acoperă doar lucrările din județele Maramureș, Olt și Teleorman, unde s-a aruncat cu bani la grei. Sau la Buzău, Giurgiu, Dolj, Constanta, județe cu număr mare de parlamentari.

Problema e ca dl Ghizdeanu folosește banii publici pentru a-i folosi politic, împotriva moțiunii de cenzura a opozitiei.

PNL solicita demiterea imediata a domnului Ghizdeanu, care confunda banul public cu propriul buzunar, asemenea lui Darius Valcov.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...