Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Florin Roman, deputat PNL: ”Prin înghețarea punctului de pensie, fiecare pensionar din România pierde, anual, echivalentul unei pensii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL Florin Roman a vorbit, vineri, la conferința de presă de la Alba Iulia, despre efectele pe care le are Ordonanța de Urgență 114/2018 asupra pensionarilor. El a arătat că prin înghețarea punctului de pensie, de la 1 ianuarie, fiecare pensionar pierde, anual, echivalentul unei pensii.

”Pensionarii trebuie să știe că prin Ordonanța 114 primesc mai multe lovituri din partea Guvernului PSD. Odată, este înghețată creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie. La 1 ianuarie, conform legii, pensiile fiecărui pensionar trebuiau să crească cu 9 la sută. Prin înghețarea acestei creșteri, fiecare pensionar din România pierde, anual, echivalentul unei pensii, iar PSD-ul prezintă scăderea ca și creștere. Ei vin și spun da, dar în ultimele 3 luni de zile vă dăm 15 la sută. Nu. Este o imensă minciună. Practic prin înghețarea punctului de pensie, la o pensie de 1.000 de lei un pensionar pierde 460 de lei, la o pensie de 1.500 de lei,  pierde 720 de lei, iar la o pensie de 2.000 de lei, un pensionar pierde 960 de lei. Adică PSD îi taie această sumă din ce i se cuvine conform legii, nu pe o pomană electrorală.

Ce mai face Ordonanța 114 pentru pensionari? Suprataxarea înseamnă și pentru ei o factură mai mare la gaz, factură mai mare la curent, factură mai mare la orice relație cu banca, pentru că oricât ar spăla propaganda comunistă creierul românilor, eu cred că înțeleg cu toții că o taxă suplimentară înseamnă că va trebui să plătești mai mult. Cine plătește mai mult? Consumatorul final, adică omul de rând.

Pensionarii trebuie să știe că prețul alimentelor de bază s-au dublat sau au creșteri de 60 la sută. Eu sper că se vor trezi și dacă vor mai vrea să aibă acasă copiii și nepoții, să nu mai voteze cu PSD, pentru că toate aceste măsuri pe care ei nu vor să le accepte îndepărtează tinerii din România. Tinerii care înțeleg foarte bine ce se întâmplă nu mai acceptă viața asta de mizerie și preferă să plece din țară”, a spus Florin Roman, deputat PNL de Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea