Florin Roman, deputat PNL: Parlamentul a adoptat o lege pentru extinderea cimitirului din Alba Iulia

Florin Roman, deputat PNL de Alba, a anunțat că marți Parlamentul a adoptat un proiect de lege pentru modificarea legii privind cimitirele, crematoriile și serviciile funerare. Astfel, legea scoate extinderea cimitirelor existente din circuitul anevoios al autorizării, ca și pentru un construcția unui cimitir nou. 

„La solicitarea viceprimarului cu atribuții de primar, Paul Voicu, in calitate de deputat PNL, am inițiat un proiect de lege pentru modificarea legii privind cimitirele, crematoriile și serviciile funerare.

ELIT

Din cauza procedurilor birocratice, extinderea cimitirului din Alba Iulia era condiționata de parcurgerea întregii proceduri de autorizare, ca și cum ar fi un cimitir nou.

Urmare a numărului mare de decese, dar și a acestor proceduri a intervenit practic un bloc in efectuarea serviciilor funerare. Sau mai pe întelesul tuturor nu mai erau locuri de veci in cimitir, fiind necesară extinderea.

Prin legea de ieri, scot practic extinderea cimitirelor existente din circuitul anevoios al autorizării, ca și pentru un construcția unui cimitir nou.

Marți, proiectul de lege a trecut de votul final, iar acum merge la promulgare.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...