Florin Roman, deputat PNL: Miniștrii PSD care au trunchiat cifrele trebuie trimiși in fata justiției

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

PSD a alocat in acest an doar 3,85% din PIB pentru educatie, dar a cerut 6% din PIB de la PNL, in timpul audierilor de miniștri. Ipocrizia și dublul limbaj al PSD nu au margini: in timp ce in comisii cereau miniștrilor desemnați ceea ce ei nu au făcut, am primit răspunsul oficial la o interpelare înaintată Ministerului de Finanțe.

Am întrebat dacă guvernul PSD avea in vedere alocarea a 6% din PIB pentru educatie, iar răspunsul este clar și limpede…3,85% pentru educatie in 2019. Motivul: impactul bugetar de 24,94 miliarde de lei asupra cheltuielilor bugetare.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Mai mult, Ministerul de Finanțe recunoaște oficial ca prin OUG 114 a prorogat aplicarea articolului din legea educației, care prevede alocarea de 6% pentru educatie din PIB și 6% din bugetele locale, “din cauza impactului financiar pe care îl generează”. Este un exemplu concludent despre cum știe PSD sa minta și sa ceara altora ceea ce ei nu pot face. Un alt adevăr recunoscut de PSD este ca la ora actuala, România se împrumuta mai scump decât Bulgaria, Polonia și Ungaria.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Știam acest lucru dar acum îl recunoaște și guvernul Dancila, in mod oficial, ca răspuns la o alta interpelare adresata Ministerului de Finanțe. Deși in mod permanent au negat acest lucru, acum recunosc cu seninătate, ca unul din motivele pentru care ne împrumutam mai scump este deficitul bugetar. In perioada următoare vom contesta ca toate datele “oficiale” furnizate de guvernul PSD, care au fost minciuni.

Iar legea răspunderii ministeriale ii obliga pe miniștri PSD sa comunice adevarul. PNL este obligat sa-i trimită in fata justiției pe toți miniștrii PSD care și-au bătut joc de țara asta și care au confundat bugetul țării cu propriul buzunar!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419