Florin Roman, deputat PNL: Am depus un amendament de exceptare la plata a unor taxe absurde de către primarii și consilii județene

In calitate de deputat, am introdus un amendament la legea de modificare și completare a Legii 215/1997, privind Casa Socială a Constructorilor, prin care solicit exceptarea de la plata a unor contribuții absurde.

In baza acestei legi, primăriile și consiliile județene sunt obligate sa plătească către Casa Socială a Constructorilor echivalentul a 0,5 % din devizul general al fiecărei investiții publice realizate, indiferent de forma de finanțare. Acești bani sunt folosiți ulterior pentru plata muncitorilor din construcții, angajați de firme private, in proporție de 75 % din salariul de baza, pe timp de iarna, maxim 3 luni.

ELIT

Este foarte ciudat faptul ca plata acestor ajutoare financiare nu se face exclusiv din bugetul firmelor private de construcții, și sunt folosiți bani luați in mod absurd de la primarii și consilii județene. Conducerea Casei Sociale a Constructorilor este asigurata de reprezentanți ai patronatelor și sindicatelor din construcții. Și vorbim de zeci și sute de milioane de euro luate in cei 19 ani de funcționare, de la primarii și consilii județene. Unitățile administrativ teritoriale sunt târâte in procese de Casa Socială a Constructorilor care finanțează salariile muncitorilor privați pe timp de iarna pentru partenerii lor, din bani de la stat.

In calitate de președinte al Comisiei de Administrație Publica din Camera Deputatilor am solicitat și ca noi sa fim raportori, alături de colegii de la Comisia de munca, pentru ca mi se pare impardonabil ca aceasta comisie sa fie “sărită” in condițiile in care, prin aceasta lege, bugetele locale sunt tocate. După așa zisa revoluție fiscală, când de la primarii și consilii județene s-au luat peste 10 miliarde de lei, aproape 1000 de comune nu mai au bani decât pentru funcționare. E timpul ca nimeni sa nu mai “mulgă” bugetele locale după bunul plac.

Florin Roman, deputat PNL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

marius 14 octombrie 2018 at 8:01

Marele strateg Gușă dorește să-și facă partid. La auzul veștii, domnul Roman Florin i-a trimis o scrisoare de felicitare,din care rezultă că domnia sa este alături de ideile gușate și moțate ale inițiatorului. Vă prezentăm câteva caracteristici ale noului partid.
Denumirea partidului: Partidul Gușaților Bazedov
Sigla Partidului ,, Maimuta urlătoare,, Au, domnule, alea o gusă, când urlă, de l-ar face invidios chiar și pe marele demagog și oncorealizator ( prezentator grav bolnav, aflat în stadiu de metastază ideatică) Rareș Bogdan.
Versurile imnului partidului:,, Bâlbâiții și gușatii/ cântăreți cu gura strâmbă/ toți ciudați și drogați/ demagogii și-ngâmfații/ vânzătorii și borfașii/ plângăcioșii și căcați/ stăm pe postul Realitatea/ ca sa lăudâm ratații.

@mariuse(substantiv comun) 14 octombrie 2018 at 13:04

Te uiti prea mult la posturi precum romaniaotv si latrina3. De aici si limbajul tau…

marius 15 octombrie 2018 at 7:40

@mariuse(substantiv comun)
Șabloane și lozinci.O recuzită pe cât de anostă pe atât de lipsită de inteligență.
Ps. Nu e important la ce te uiți, importante e cum privești.
Ps1. Un simplu sfat: stai drepți si-n fața gârbovului.
Ps2. Dacă faci parte din mișcarea # rezist e cazul s-o mai demonstrezi și soției.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...