Florin Roman, declarație politică: Un nou debut catastrofal al anului școlar sub guvernarea Dăncilă!

Un nou debut catastrofal al anului școlar sub guvernarea Dăncilă!

Este din ce în ce mai grav ce se întâmplă cu sistemul de educație românesc sub egida unor guverne PSD care s-au dovedit, în ultimii ani de guvernare, mai mult decât incapabile să gestioneze în mod responsabil acest domeniu vital pentru viitorul acestei țări!

Astfel, guvernele PSD au lăsat cu totul de izbeliște cele mai importante domenii pentru români, cum sunt educația, sănătatea sau infrastructura, neinvestind absolut niciun ban în proiecte noi pentru construirea de creșe, grădinițe, școli și spitale, așa cum au promis solemn prin programele de guvernare!

Guvernelor PSD nu le-a păsat deloc de generațiile de copii care au intrat pentru prima dată în băncile școlilor sau ale grădinițelor, ori de copiii care se confruntau deja cu acest sistem public de educație din ce în ce mai sărac, mai perimat și cu o curriculă școlară extrem de sufocantă pentru elevi.

Mai mult decât atat, în loc să fie suplimentate fondurile pentru Ministerul Educației Naționale, astfel încât în acest an toți copiii să beneficieze de manuale gratuite, încă din prima zi de școală, și de o masă caldă zilnic, dar, mai ales, de toalete și clase moderne și decente, echipa Dăncilă&Teodorovici – cărora le-a „plăcut” mult școala… – au găsit de cuviință să mai taie peste 1 miliard de lei din banii pentru educație, chiar înainte cu o lună de debutul noului an școlar!

Doamnelor și domnilor deputați,

 Doamna Dăncilă „iubește” atât de tare educația, încât a taiat toată suma alocată ministerului de resort care era necesară derulării Programului „Merg la școală”, argumentând în mod pueril acest demers incalificabil!

Este demonstrat de datele statistice că cifrele abadonului școlar nu sunt unele tocmai îmbucurătoare pentru statul român sau aflate într-o scădere semnificativă, ci, dimpotrivă, conform statisticii Eurostat, în anul 2018 România a înregistrat un nivel ridicat al abandonului şcolar timpuriu, de 16,4%, fiind a treia țară în clasamentul abandonului școlar din Europa.

Îi atrag atenția doamnei Dăncilă că abandonul școlar chiar a devenit un fenomen din ce în ce mai grav, după cum am demonstrat mai sus, făcând ravagii în România, în special în mediul rural! Deci, ceea ce a făcut dumneaei, prin tăierea banilor alocați exact pentru stoparea acestui fenomen, este o decizie total greșită, inacceptabilă și inadecvată, față de problemele și de necesitățile reale  ale comunităților!

 Vă mulțumesc!

Florin Roman

Deputat PNL de Alba

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...